Anne Jugănaru va candida din partea USL pentru un colegiu din Mureş la alegerile parlamentare

Anne Jugănaru, fost membru în CA al TVR, a fost desemnată de USL să candideze într-un colegiu de deputat din Mureş, în zona Sighişoara, preşedintele filialei judeţene a PSD, Vasile Gliga, declarând că Jugănaru are "mare susţinere în tot Biroul Permanent Naţional al partidului".

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 13:30
Anne Jugănaru va candida din partea USL pentru un colegiu din Mureş la alegerile parlamentare

Preşedintele PSD Mureş, Vasile Gliga, a declarat că Jugănaru a fost desemnată de la nivel central să candideze într-un colegiu de deputat din Mureş, mai exact în colegiul 6 din zona Sighişoara.

În colegiul respectiv existau mai multe variante social-democrate pentru candidatul USL la Camera Deputaţilor: Adrian Popa, un om de afaceri din Sighişoara sprijinit de primarul oraşului, Dorin Dăneşan, o propunere a Tineretului Social-Democrat sau o persoană nominalizată de la nivel central, ultima dintre opţiuni având câştig de cauză în urma Comitetului Executiv Naţional.

„La nivel central s-a decis. Doamna Jugănaru are mare susţinere în tot Biroul Permanent Naţional al partidului”, a arătat Gliga.

Jugănaru repetă astfel situaţia din 2008, când deputatul Victor Socaciu a venit de la Bucureşti să candideze din partea PSD într-un colegiu din Mureş, dar şi din 2004, când Claudiu Seucan, la acea dată secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a fost impus pe lista pentru Camera Deputaţilor din Mureş de PSD central, la scurt timp după ce preşedintele de atunci al filialei mureşene, Ovidiu Natea, declarase că nu va accepta „un paraşutat de la centru” pe liste.

În colegiul 6 pentru Camera Deputaţilor din Mureş, Jugănaru ar urma să îi întâlnească, în cursa electorală, pe actualul deputat Toader Stroian (PDL), care înainte a fost primar timp de mai multe mandate în localitatea Albeşti, şi pe avocatul Gogolak Csongor (UDMR).

Comitetul Executiv Naţional al PSD a tranşat şi situaţia candidaturii USL pentru colegiul 1 pentru Senat din Târgu Mureş, dându-i câştig de cauză inspectorului şcolar general Ştefan Someşan în faţa profesorului universitar doctor Radu Deac, fostul şef al Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din municipiu. Someşan ar urma să îi înfrunte pe actualul deţinător al mandatului, Frunda Gyorgy (UDMR), şi pe primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea (PDL).

În celelalte colegii senatoriale din Mureş vor candida, din partea USL, Cosmin Duma, consilier local în oraşul Ungheni (colegiul 2) şi Akos Mora, om de afaceri şi consilier judeţean (colegiul 3), ambii fiind propuneri liberale, dar şi prefectul de Mureş, Alexandru Petru Frătean, care este propunerea social-democraţilor pentru colegiul 4 senatorial.

În colegiile pentru Camera Deputaţilor din Mureş ar urma să mai candideze asistentul universitar Dan Sâmpălean (colegiul 1, propus de liberali), cancelarul Senatului UMF Târgu Mureş, Florin Buicu (colegiul 2, nominalizat de PSD), omul de afaceri Lorand Lukacs (colegiul 3, propus de liberali), subprefectul Manuel Butiulcă (colegiul 4, nominalizat de liberali), omul de afaceri Dinu Socotar, preşedintele executiv al PC Mureş (colegiul 5), şeful Direcţiei Silvice Mureş, Cristian Chirteş, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş (colegiul 7, nominalizat de liberali) şi preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, în colegiul 8, unde a fost ales în urmă cu patru ani.