Anne-Sophie Pic, femeia bucătar de trei stele, pregăteşte masă pentru 650 de oaspeţi la Cannes

Anne-Sophie Pic, singura femeie bucătar din Franţa cu trei stele în ghidul Michelin, se pregăteşte să organizeze masa pentru 650 invitaţi de prestigiu, miercuri la Cannes, la dineul de gală organizat în deschiderea festivalului.

RomaniaTV.net
14 mai 2013, 15:49

„Este prima oară că gătesc pentru 650 de persoane”, a declarat AFP şefa restaurantului „Pic” din Valence (Franţa). Maxim au fost până acum 300 de tacâmuri. Oricum peste 150 organizarea este specială”, spune ea, adăugând că „este o provocare serioasă, unul din cele mai frumoase dineuri ale anului”.

Invitaţii, care vin „mai ales din lumea cinematografiei”, vor sosi după ceremonia de deschidere la dineul organizat în apropierea Palatului Festivalurilor. Va fi prezent juriul, inclusiv vedeta hollywoodiană Nicole Kidman, şi preşedintele său, Steven Spielberg, precum şi Leonardo DiCaprio. „Dineul va dura o oră şi un sfert”, precizează Anne-Sophie Pic. Meniul a fost stabilit la sfârşitul lui martie şi începutul lui aprilie. Doamna Pic nu îl dezvăluie, dar oferă piste. La început vor fi „vegetale, peşte, produse locale, un sos mai complicat„. Meniul va cuprinde „multe vegetale, în concordanţă cu anotimpul, ceva destul de proaspăt”.

Anne trebuie să mulţumească 650 de persoane, cu gusturi foarte diferite fiindcă vin din toată lumea. „Există lucruri pe care le evităm. Păstrăm ceea ce credem că va plăcea, dar cu stil!”, explică maestrul bucătar. În plus, „zece persoane se vor ocupa doar cu schimbarea felurilor din meniu dacă unora nu le place peştele, au alergii, etc. Vom fi 40 la bucătărie şi cam o sută în sală„, adaugă Anne-Sophie Pic.

În 2011, onoarea de a pregăti dineul de gală i-a revenit maestrului Alain Ducasse, urmat în 2012 de danezul Rasmus Kofoed.

Chiar dacă Anne-Sophie Pic „nu a urcat niciodată scările de la Cannes”, a simţit festivalul în fiecare an la Valence. „Când oamenii trec spre Paris cu maşina, se opresc la noi. Am avut adesea clienţi vedete de cinema” în drum spre Croazetă, spune ea. Când şeful restaurantului era bunicul ei, l-a avut client pe Charlie Chaplin.