ANOFM: Peste 6.400 de posturi vacante în perioada 1-7 noiembrie

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 6.487 locuri de muncă, în perioada 01-07 noiembrie 2012.

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 12:07
ANOFM: Peste 6.400 de posturi vacante în perioada 1-7 noiembrie

Potrivit ANFM, cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în Bucureşti, 999 de posturi, Iaşi-507 şi Ilfov, unde sunt disponibile 402 locuri vacante de muncă.

Cele mai puţine locuri de muncă sunt disponibile în Mehedinţi, unde cei interesaţi de un loc de muncă nu au la dispoziţie decât 6 posturi, Bacău-13 locuri de muncă şi Caraş Severin cu 13 posturi şi Caraş Severin cu doar 15 locuri de muncă vacante.

La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 656 locuri de muncă, în timp ce pentru cei cu studii medii şi profesionale sunt disponibile 5831 de locuri. Meseriile pentru studii superioare sunt pentru ingineri construcţii, inginer de sistem software, consilier administraţie publică.

Printre meseriile dedicate celor fără studii superioare se regăsesc, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice, muncitori necalificaţi, lăcătuşi, manipulant mărfuri, precum şi lucrător comercial sau sudor.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa adresa de internet http://lmv.anofm.ro/index_lmv.php , unde pot vizualiza locurile de muncă vacante oferite în fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.