Anonymous a închis site-ul CIA

Hackerii de la Anonymous au anunţat pe Twitter că au închis site-ul Central Intelligence Agency (CIA), care a devenit inaccesibil vineri după-amiază.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 08:18
Anonymous a închis site-ul CIA

Site-ul Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) a devenit inaccesibil vineri după-amiaza, iar grupul de hackeri activişti Anonymous afirmă că l-a atacat, transmite AFP, citat de Mediafax.

„CIA Tango down”, a anunţat un membru al grupului Anonymous pe contul Twitter @YourAnonNews, utilizat frecvent de activiştii hackeri. „Tango Down”, în jargonul forţelor speciale, înseamnă că un inamic a fost doborât. Nicio explicaţie suplimentară nu a fost furnizată de Anonymous.

De vineri după-amiaza şi până în acest moment, conectarea la site-ul cia.gov este imposibilă.

Membri ai grupului Anonymous au anunţat tot vineri că au blocat site-ul camimex.org.mex, aparţinând Camerei Minelor din Mexic. Acest site nu putea fi accesat vineri.

Luna trecută, hackeri Anonymous au dezactivat temporar site-urile Departamentului american al Justiţiei şi poliţiei federale (FBI), ca represalii faţă de închiderea site-ului de partajare online MegaUpload, acuzat de piraterie „masivă”.

Grupul de ahackeri Anonymous nu a furnizat nicio explicaţie asupra atacului vizând CIA.

În iunie, un grup apropiat Anonymous, Lulz Security, a blocat, deja, temporar, site-ul CIA.

Majoritatea acţiunilor Anonymous sunt atacuri de tip denial-of-service (DoS, „negarea serviciului”), care constau în blocarea site-urilor prin accesări simultane.