O britanică anorexică a murit la 18 ani, când ajunsese să cântărească doar 31 de kilograme

Laura Willmott a murit la 18 ani, după cinci ani în care s-a înfometat la limită, refuzând să mănânce şi ajungând să cântărească doar 31 de kilograme.

22 feb. 2013, 09:23

Laura, care suferea de „anorexie nervosa”, a ajuns în spital, după ce slăbise atât de mult, încât nu se mai putea ţine pe picioare. Avea 31,7 kilograme. După 11 zile de tratament, medicii au externat-o, menţionând în fişa ei medicală că este „aptă din punct de vedere fizic” să plece acasă, scrie Daily Mail.

Părinţii tinerei acuză autorităţile că au lăsat  în totalitate, fără niciun control, tratamentele pe mâna fiicei lor, după ce ea abia împlinise 18 ani, vârstă de la care, potrivit legii, devine o persoană adultă. Laura a refuzat astfel planul de alimentaţie prescris de medici. După două săptămâni de la externare, Laura a leşinat şi a fost dusă înapoi, la spital, unde a murit.

Laura începuse tratamentul pentru anorexie în 2007. Avea medici buni, care i-au dat un tratament adecvat şi astfel adolescenta a putut să îşi menţină o greutate normală, de 45 de kilograme. După ce medicul care o trata a intrat în concediu de maternitate şi a predat cazul Laurei altei echipe, aceasta a hotărât că tânăra poate să îşi administreze şi să decidă singură asupra tratamentului său, pentru că ar fi fost „adultă”. 

Părinţii fetei au fost foarte indignaţi de comportamentul medicilor şi le-au cerut autorităţilor să facă o anchetă asupra acestui caz, în rândul cadrelor medicale. „Nu cred că era într-o stare normală, bună pentru a lua decizii personale ca aceasta. Mă străduiesc să înţeleg cum Laura ar fi fost o alta la 17 ani şi 364 de zile faţă de ziua când ar fi împlinit 18 ani şi o zi„,  a spus  mama ei, Vickie Townsend.

„Din acel moment, a început declinul. S-a produs foarte repede, iar Laura a slăbit 13 kilograme în ultimele nouă luni. Era epuizată şi se temea că o să moară. Dar ar fi făcut orice, numai să nu pună gura pe mâncare. Chiar şi când se topea sub ochii noştri, medicii insistau că numai ea poate să decidă asupra tratamentului său”, a mai povestit mama fetei. Ea este de părere că sistemul „legal” de tranziţie de la adolescenţă, la maturitate nu funcţionează şi că ar fi necesar unul care să ofere „siguranţă” tinerilor în această perioadă.