ANOSR condamnă violenţele de vineri din Piaţa Victoriei şi face apel la calm

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) condamnă, într-un comunicat de presă remis sâmbătă, violenţele de la protestul din Piaţa Victoriei şi face un apel la calm.

RomaniaTV.net
11 aug. 2018, 13:50
ANOSR condamnă violenţele de vineri din Piaţa Victoriei şi face apel la calm

”Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România condamnă ferm violenţele petrecute în cursul zilei de ieri la Bucureşti. Agresivitatea verbală a unor participanţi nu poate constitui în niciun caz o justificare pentru intervenţia brutală a forţelor de ordine. De asemenea, lipsa de reacţie a autorităţilor statului român în faţa agitatorilor care au provocat iniţial violenţele ne aduce aminte de modul în care acestea au acţionat în data de 13 iunie 1990”, se arată în comunicatul ANOSR.

Organizaţia face apel la calm şi subliniază că discursul public a ajuns la un nivel intolerabil de jos.

”Nu putem privi spre viitor într-o societate mai divizată, poate, ca niciodată. Discursul public a ajuns în aceste zile la un nivel intolerabil de jos, indiferent de opţiunile politice ale cetăţenilor. Avem speranţa că putem reuşi să ne regăsim decenţa şi să revenim la o atmosferă de normalitate”, afirmă ANOSR, care cere autorităţilor să ancheteze cu prioritate şi celeritate cele petrecute la protestul de vineri din Bucureşti.

Potrivit ANOSR, „este inacceptabil ca forţele de ordine să se îndrepte cu o asemenea violenţă împotriva propriilor cetăţeni”.