ANPC a interzis sloganul ”prețuri Dr. Max de mici”. Comisarii susţin că e o practică incorectă, compania sugerând că are cele mai mici preţuri, fapt care nu a putut fi dovedit

ANPC a solicitat lanţului de farmacii Dr Max să înceteze folosirea în reclame a sintagmei “preţuri Dr. Max de mici”, comisarii ANPC susţinând că este vorba despre o practică comercială incorectă deoarece mesajul sugerează că la aceste farmacii sunt cele mai mici preţuri, iar acest fapt nu a putut fi dovedit.

16 feb. 2023, 08:36
ANPC a interzis sloganul ”prețuri Dr. Max de mici”. Comisarii susţin că e o practică incorectă, compania sugerând că are cele mai mici preţuri, fapt care nu a putut fi dovedit

ANPC a anunțat că în urma verificărilor desfăşurate în lanţul de farmacii Dr. Max, comisarii au constatat utilizarea, atât în farmacii, cât şi în spoturile publicitare din mass-media, a sintagmei „preţuri Dr. Max de mici”.

”Acest lucru a fost considerat o practică comercială incorectă, cu impact la nivel naţional, considerându-se că, prin această formulare, i se sugerează consumatorului mediu faptul că, farmaciile Dr. Max, au cele mai mici preţuri ale unor produse, comparativ cu alte lanţuri de farmacii, fapt care nu a putut fi dovedit. Ca atare, la începutul lunii februarie a acestui an, printr-un Ordin al preşedintelui ANPC, Horia Constantinescu, s-a dispus încetarea acestei practicii comerciale incorecte, deoarece mesajul publicitar conţine informaţii false, menite a induce în eroare sau care este susceptibil să inducă în eroare consumatorul mediu, oferindu-se perspectiva unui avantaj material, la achiziţia de produse. Caracterul înşelător al acestei practici este determinat de faptul că nu explică, concret, în ce constă avantajul menţionat al consumatorului (dacă este vorba de un preţ redus sau de avantajul conferit de achiziţionarea unui bun de calitate superioară)”, a transmis ANPC.

Citește și: Cadouri de Ziua Îndrăgostiţilor şi Dragobete. Avertismentul celor de la ANPC: „Aveţi grijă înainte să cumpăraţi”

Comisarii ANPC au precizat că ordinul respectiv a fost adus la cunoştinţa operatorului economic, de îndată, iar acesta a şi început demersurile necesare pentru punerea în aplicare a măsurilor dispuse.

Citește și: Tzancă Uraganu a redeschis shaormeria din București, după ce a fost închisă de ANPC: „Am avut mici probleme! La noi este curățenie exemplară!” VIDEO

ANPC a precizat că mesajul publicitar a fost deja eliminat de pe monitoarele existente în farmacii şi din campaniile existente în derulare, urmând ca, în cel mai scurt timp, acesta să fie înlocuit complet din toate comunicările comerciale ale operatorului.