ANPC a sancţionat eMAG pentru nerespectarea termenelor de livrare

eMAG, cel mai mare retailer online din România, a fost sancţionat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor pentru "nerespectarea termenelor de livrare". Potrivit raportului celor de la ANPC, eMAG a încălcat prevederile art. 18 din OUG 34/2014.

RomaniaTV.net
14 iul. 2016, 09:08
ANPC a sancţionat eMAG pentru nerespectarea termenelor de livrare

Potrivit Noobz.ro, în data de 26 mai 2016, clientul emag.ro, B.A., a depus o reclamaţie împotriva retailerului eMAG, pentru că s-a considerat înşelat cu privire la data de livrare a comenzii pe care a plătit-o chiar în ziua în care a fost lansată comanda.

Potrivit acestuia, deşi banii au fost debitaţi din cont, compania a refuzat să trimită produsele la data comunicată, alături de firma de curierat Fan Courier.

Citeşte şi  eMag face angajări. Caută oameni care au cel puţin studii medii

În plus, mai spune acesta, compania eMAG schimbă hermeneutica limbii române, precizând că „livrare înseamnă a da coletul curierului, care va livra când va putea, deci peste 2, 3, 4 zile”.

La data sesizării, Noobz a contactat unul dintre reprezentanţii companiei eMAG pentru a afla mai multe pe marginea acestui subiect, iar explicaţia care ne-a fost oferită sună cam aşa: „Noi ne respectăm termenii de livrare. Aşa cum i-am spus şi clientului, îl anunţăm prin sms atunci când coletul este predat curierului. Asta înseamnă că livrăm comanda. De aici totul depinde de curier. Nu putem şti cât poate dura până atunci când clientul va intra în posesia produsului comandat. Poate fi vorba de 2, 3 sau chiar 4 zile.”

În baza petiţiei formulate de B.A., ANPC a efectuat verificări împotriva firmei Dante International SA şi „s-a constatat că aceasta este întemeiată, iar operatorul economic a fost sancţionat pentru încălcarea prevederilor art. 18 din OUG 34/2014 – nerespectarea termenelor de livrare.”

Vezi care a fost reacţia retailerului eMAG, dar şi petiţia integrală, ca de altfel şi răspunsul oficial al ANPC