ANPC, sancțiuni drastice pentru marile supermarketuri din țară! Lidl, Kaufland și Mega Image au primit amenzi uriașe

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului - ANPC - a făcut ravagii în mai multe supermarketuri din țară. Inspectorii ANPC au constatat nenumărate nereguli și nu au dat amenzi colosale. Vizate de controlul ANPC au fost magazinele Kaufland, Lidl și Mega Image.

20 mart. 2022, 18:50
ANPC, sancțiuni drastice pentru marile supermarketuri din țară! Lidl, Kaufland și Mega Image au primit amenzi uriașe

În intervalul 23 februarie – 4 martie, inspectorii ANPC au luat “la puricat”  retaileri Kaufland, Lidl și Mega Image. În toate cele trei lanuri de magazine, inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului au probleme care constau în comercializarea a diverse produse alimentare fără informații privind data și ora deschiderii ambalajului și lipsa afișării alergenilor pe etichetele unor produse alimentare, comercilizarea produselor în afara datei durabilității minimale și comercializarea unor produse congelate neconforme.

CITEȘTE ȘI: Patronul benzinăriei din Beiuş, reacţie bizară după ce a fost amendat. Şeful ANPC: „Se distra că amenda plătită reprezintă mult prea puţin faţă de cât ar fi câştigat el”

Amenzile aplicate de inspectorii ANPC au fost în valoare totală de 3,9 milioane lei. Mai mult de atât, inspectorii ANPC a dispus și oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare cu deficiențe. Pe deasupra, alte propuneri au fost închiderea temporară a unității, pe o durată de cel mult 6 luni, iar 30 de propuneri au avut în vedere încetarea practicii incorecte.

CITEȘTE ȘI: Modul ingenios în care s-a răzbunat un roman pe șeful ANPC,  pentru scumpirea uleiului! “Mă bucur să constat că există stocuri şi pentru glume de prost gust”

Am continuat acțiunile de control în liniștea demnă de drama pe care Ucraina o trăiește. Și noi alături de ea. Am tăcut din respect, dar am continuat acțiunile din același respect: pentru cetățenii noștri, consumatori europeni! Avem deja rezultate pozitive!

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), structura asociativă a marilor retaileri, a hotărât să înceapă o evaluare a pieței și să demareze, împreună cu ANPC, un nou tip de abordare! Până atunci, noi suntem aici să protejăm consumatorii, chiar dacă asta poate părea o atitudine prea dură pentru cei obișnuiți cu autorități mai puțin ferme”, a transmis Horia Constantinescu, președintele ANPC.