Patronul benzinăriei din Beiuş, reacţie bizară după ce a fost amendat. Şeful ANPC: „Se distra că amenda plătită reprezintă mult prea puţin faţă de cât ar fi câştigat el”

Şeful ANPC a dezvăluit că patronul benzinăriei din Beiuş, cel care a a vândut în urmă cu o săptămână carburant cu 11 lei, se distra că amenda primită este prea mică, în comparaţie cu încasările din ziua respectivă.

16 mart. 2022, 14:41
Patronul benzinăriei din Beiuş, reacţie bizară după ce a fost amendat. Şeful ANPC: „Se distra că amenda plătită reprezintă mult prea puţin faţă de cât ar fi câştigat el”

Patronul benzinăriei din Beiuş, reacţie bizară după ce a fost amendat. Horia Constantinescu a declarat că amenda de 35.000 de lei, pe care benzinăria din Beiuş a primit-o pentru scumpirea nejustificată a carburanţilor, nu ar fi fost suficient de mare pentru patronul staţiei Peco.

Patronul benzinăriei din Beiuş, reacţie bizară după ce a fost amendat

Horia Constantinescu a declarat că patronul benzinăriei din Beiuş se distra că amenda primită de la ANPC  este prea mică, în comparaţie cu încasările din ziua respectivă.

Citeşte şi Până şi poliţiştii au stat la coadă la benzinărie, de teamă că preţurile ar putea exploda

„Toată situaţia creată în legătură cu comerţul de combustibil a pornit de la un mesaj în online cu referire la un operator economic – astăzi sancţionat – din zona Beiuş. Dacă aţi vrea să intrăm în meandrele cunoaşterii acestei sancţiuni şi acestei abateri, pot să vă spun că respectivul operator economic, la nici o oră după încheierea documentului de control, se distra în mediul online că amenda plătită reprezintă mult prea puţin faţă de cât ar fi câştigat el în perioada respectivă”, a declarat Horia Constantinescu, la o dezbatere despre drepturile consumatorilor.

Patronul firmei partenere MOL din Beiuş este Daniel Degău. Acesta a recunoscut că a majorat în trei rânduri prețul la pompă, însă spune că a luat această decizie ca să nu rămână cu rezervoarele goale.

”Dimineaţa am vândut cu 10 bani peste Petrom din Beiuş. Pe la ora 12, când am aflat preţul din ziua respectivă de la MOL şi că a doua zi va fi 10 lei, am ridicat preţul la 9 lei. Apoi, când lumea a început să facă circ şi să-mi ducă marfa, numai s-o ducă, am făcut-o şi mai mult, de 11 lei.

Eu am început, recunosc, am fost primul în ţara asta care a pus preţul de 11 lei, ca să plece la alţii, să nu mă lase cu rezervoarele goale. Ştiți ce a fost în Beiuş? Erau 4 echipaje de Poliţie care dirijau circulaţia, coada de la Tribunal (centrul municipiului, n.r.) până la staţia de benzină (la intrarea în Beiuş, dinspre Oradea, n.r.). Românii s-au pus la coadă cu butoaie, cu canistre, cu pungi, cu plase, cu de toate.

Puteam să fac marţi marfa 11 lei, dar n-am făcut-o. Am făcut-o miercuri, când mi-a ridicat MOL preţul. Nu sunt slugă la nimeni, nu-s al statului, vând cu cât vreau eu. Le-am spus şi lor. Nu e normal ce se întâmplă, dar nimic nu e normal în ţara asta”, susține patronul benzinăriei.”, a declarat Degău, potrivit Bihoreanul.

Benzinăria din Beiuş a primit o amendă de 35.000, dar se pare că va putea achita doar 3.500, adică jumătate din minimul prevăzut de lege, dacă o va face în termen de 15 zile

Reamintim că ANPC a controlat peste 70 de staţii de carburant din tara, fiind aplicate amenzi de 370.000 de lei, dintre care cea mai mare de 100.000 de lei a fost aplicată chiar la sediul central a unui furnizor de carburanţi, care are pe teritoriul naţional 215 staţii.

Citeşte şi Pericol de explozie lângă benzinărie. Bazin din plastic plin cu 1.000 de litri de motorină, răsturnat la ieşirea din Peco