ANPC vrea să închidă locurile de joacă din şase parcuri bucureştene:”A te duce cu copilul în parc a devenit o acţiune de curaj”

Inspectorii ANPC au fost şocaţi de dezastrul pe care l-au găsit la locurile de joacă din şase parcuri bucureştene. În urma controalelor, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a propus închiderea acestor locuri periculoase pentru copii.

01 oct. 2022, 11:31

ANPC vrea să închidă locurile de joacă din şase parcuri bucureştene. Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a fost amendată cu 10.000 de lei, după ce inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit echipamente cu un grad de uzură ridicat, rupte, cu bucăţi lipsă, cu urme masive de rugină.

ANPC vrea să închidă locurile de joacă din şase parcuri bucureştene. Dezastrul găsit de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor

Citeşte şi CFR Călători, amenzi uriaşe din cauza trenurilor insalubre. Inspectorii ANPC au fost şocaţi de mizeria găsită în vagoane: „A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeţii”

”Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti( CPCMB) a realizat, în data de 30 septembrie 2022, sub coordonarea directorului general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, o serie de acţiuni de control în 6 parcuri administrate de ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti), instituţie aparţinând Primăriei Capitalei, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, în domeniu. Parcurile verificate sunt: Tineretului, Carol I, Cişmigiu, Izvor, Circului şi Herăstrău”, anunţă Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Directorul ANPC spune că amenda de 10.000 de lei reprezintă un strigăt al părinţilor adresat celor din cauza cărora viaţa copiilor este pusă în pericol.

”A te duce astăzi cu copilul în parc a devenit o acţiune de curaj. Pare că, alături de pacheţel, trebuie să îi iei celui mic şi, doamne fereşte, o trusă medicală. Amenda pe care astăzi suntem nevoiţi să o aplicăm Primăriei Generale reprezintă un strigăt al părinţilor adresat celor care au înlocuit acţiunea cu scuza. Mi-ar fi plăcut să pot face mai mult, dar pare că nici cei mici, nici noi nu putem determina o schimbare. Îmi cer eu scuze în numele celor care, spre deosebire de noi, se ascund în birouri. Vor inventa din nou scuze inutile cu iz politic, uitând probabil că a fi copil nu  înseamnă asta”, a declarat Paul Anghel, director general ANPC.

Printre neregulile găsite de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor în toate parcurile verificate se numără următoarele: covorul anti-impact (tartan) depreciat, cu denivelări şi bucăţi lipă; tobogane cu pantă de alunecare şi tubulatură metalică (interzise prin HG 435/2010), iar tubulatura aferentă toboganelor prezenta o distanţă foarte mare între îmbinări; echipamente tehnice care prezentau un grad de uzură ridicat, depreciate, rupte, cu bucăţi lipsă, cu urme masive de rugină, cu şuruburi fără protecţie.

Citeşte şi Cum a fost obligată o clientă Electrica să plătească o factură de 8.300 de lei deşi ANRE şi ANPC i-au dat dreptate FOTO DOCUMENTE