CFR Călători, amenzi uriaşe din cauza trenurilor insalubre. Inspectorii ANPC au fost şocaţi de mizeria găsită în vagoane: „A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeţii”

ANPC anunţă că nouă garnituri de tren au fost scoase din circulaţie din cauza condiţiilor insalubre. De asemenea, au fost date amenzi în valoare de 30.000 de lei.

30 sept. 2022, 15:44
CFR Călători, amenzi uriaşe din cauza trenurilor insalubre. Inspectorii ANPC au fost şocaţi de mizeria găsită în vagoane: „A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeţii”

CFR Călători, amenzi uriaşe din cauza trenurilor insalubre. Inspectorii ANPC au fost şocaţi de mizeria pe care au găsit-o în trenuri.

CFR Călători, amendată de ANPC din cauza trenurile insalubre

Citeşte şi Amenzi de 750.000 lei de la ANPC pentru 50 de magazine Auchan. Vindeau produse expirate, fructe şi legume cu mucegai, aveau rafturi murdare

ANPC a transmis, vineri, că a verificat garniturile de tren de la Revizie Vagoane Bucureşti Basarab şi Revizie Vagoane Bucureşti Griviţa.

”Se termină o săptămână, nu fără peripeţii. Am revenit în tren, nu ca să ne plimbăm, ci ca să îl verificăm. Este greu de imaginat că, după ce am desfăşurat o acţiune, în urmă cu câteva luni, lucrurile par încremenite în timp. O găletuşă, o cârpă murdară şi multă indolenţă. S-au aplicat sancţiuni şi sper că acest semnal de alarmă să schimbe lucrurile în bine. A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeţii. Covid -ul pare o favoare. CFR pare doar o vacă de muls”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu.

Printre neregulile găsite de inspectorii ANPC se numără: podelele din linoleum murdare, nemăturate, mobilierul specific vagoanelor neigienizat şi deteriorat (scaune din pluş murdare/pătate; cu tetiere şi cotiere rupte; coşurile de gunoi din vagoane pline de gunoi (în cazul în care erau golite, nu erau igienizate şi prezentau un strat gros de reziduuri vechi);  grilele instalaţiilor de aer condiţionat neigienizate, cu depuneri de praf.

De asemenea, inspectorii ANPC au găsit grupuri sanitare dotate cu vase de wc si lavoare vechi, ruginite, crăpate, neigienizate, cu miros pătrunzator; lipsa materialelor dezinfectante, a mijloacelor de ştergere/uscare a mâinilor, lipsa săpunului lichid.

Au fost date amenzi de 30.000 de lei, iar nouă garnituri de tren au fost scoase din circulaţie până la remedierea problemelor.

Citeşte şi Furnizorii de energie electrică, controlaţi de ANPC. Este verificat modul de calcul al facturilor emise