ANRP, păgubită cu 5 milioane de euro de un interlop din Satu Mare

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a câştigat în instanţă recuperarea sumei de 5 milioane de euro de la un cunoscut interlop din Satu Mare, dar conturile bărbatului au fost blocate pentru că DNA îl cercetează pentru dare de mită, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
22 dec. 2013, 14:01
ANRP, păgubită cu 5 milioane de euro de un interlop din Satu Mare

Michael Mureşan, sau Michael Power Mureşan, aşa cum este cunoscut în Satu Mare, a mers în instanţă cu un dosar de despăgubire de 5,2 milioane de euro pentru două hectare de teren din Grădina Kindriş. Proprietarii de drept ai acestor terenuri i-au dat lui Michael Power 100.000 de euro ca să se ocupe de teren.

Potrvit anchetatorilor, Michael Power a dat mită în Autoritatea Naţională pentru restituirea Proprietăţilor pentru ca dosarul să treacă în faţă. Lucru care s-a şi întâmplat. Apoi, drumul până la cele 5,2 milioane de euro a fost uşor. În primăvara acestui an, judecătoria sectorului 2 a decis că ANRP trebuie să-i plătească lui Power cu titlu executoriu, întreaga sumă.

Imediat cele 5,2 milioane de euro au fost retrase din contul instituţiei înainte ca ANRP să depună recurs. La câteva luni după aceea, DNA a intrat pe firul tunului imobiliar. Anchetatorii au pus sechestru asigurator pe toată averea samsarului. Doar că cele 5,2 milioane de euro dispăruseră.

ANRP a obţinut la recurs returnarea banilor. Tot judecătoria sectorului 2 a dat această decizie. Banii ia-i de unde nu-s însă. Anchetatorii nu au găsit suma în conturi aşa că acum instituţia a rămas fără acei bani. S-a descoperit totodată şi cui i-ar fi dat Michael Power mită, 1 milion de euro, ca să îi treacă dosarul de despăgubiri în faţă – unui vicepreşedinte ANRP care în septembrie şi-a dat demisia. E vorba despre un fost consilier al preşedintelui PC, Daniel Constantin.