Antal Arpad: La putere UDMR are BOTNIŢĂ, în opoziţie discursul se radicalizează

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susţine că, de multe ori, UDMR are o "botniţă" atunci când face parte dintr-un Guvern, pentru că este greu să critice politica acestuia privind drepturile minorităţilor, dar în opoziţie discursul politicienilor maghiari se radicalizează.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 14:27
Antal Arpad: La putere UDMR are BOTNIŢĂ, în opoziţie discursul se radicalizează

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este logic ca, în momentul în care UDMR nu este la guvernare, discursul reprezentanţilor comunităţii maghiare să se radicalizeze.

Este, dacă vreţi, logic ca în momentul în care UDMR nu este la guvernare, discursul să se radicalizeze, atât al nostru, cât şi al opozanţilor noştri. Este logic să fie aşa pentru că sunt foarte multe lucruri pe care nu reuşim să le rezolvăm nici măcar atunci când suntem la guvernare”, a spus Antal.

Potrivit acestuia, de multe ori UDMR are o „botniţă” atunci când se află la guvernare, pentru că este dificil să critice Executivul din care face parte, dar, atunci când Uniunea ajunge în opoziţie, această „botniţă” dispare.

„De foarte multe ori când suntem la guvernare avem o botniţă, pentru că e greu să critici Guvernul din care faci parte. De foarte multe ori însă, nu am fost mulţumiţi de activitatea Guvernului, nici atunci când eram la guvernare, din punctul de vedere al politicilor duse pentru promovarea drepturilor minorităţilor. Deci, din acest punct de vedere, este extrem de logic ca în momentul în care ajungi în opoziţie ţi se dă jos această botniţă şi atunci fiecare devine mult mai liber în a-şi exprima punctele de vedere”, a conchis liderul UDMR Sfântu Gheorghe.