Antena 1, al patrulea proces deschis împotriva chefilor Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu

Antena Group a deschis din nou acţiuni în instanţă, însă de data aceasta vrea să spargă "tridentul cuţitelor" astfel că sunt vizaţi doar doi dintre chefi, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu.

22 mart. 2024, 19:03
Antena 1, al patrulea proces deschis împotriva chefilor Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu

Acţiunile în instanţă au venit după ce în ultimele săptămâni, doi dintre chefi, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, au făcut declaraţii dure la adresa Antenei Group. Dumitrescu a spus încă de acum trei săptămâni că se aşteaptă să fie din nou dat în judecată de Antena Group pentru că a vorbit public despre colaborarea cu ei, scrie paginademedia.ro.

„Nu ştiu cât o să mă coste chestia asta, poate încă un proces, dar cine ştie, că libertatea de exprimare se pare că e doar de o anumită tabără, nu o avem toţi. Şi în orice caz nu o avem toţi egală”, spunea atunci Dumitrescu.

Scărlătescu s-a dezlănţuit împotriva Antenei 1 chiar pe 12 martie, în ziarul cancan.ro, unde a dezvăluit că el şi colegii săi nu au fost plătiţi pentru sezonul 12 a emisiunii Chefi la Cuţite care s-a încheiat în toamna lui 2023.

Anunţul vine la scurt timp după ce ân media a apărut zvonul că Antena 1 ar avea un buget de cinci milioane de euro de care s-ar folosi ca să aducă vedetele plecate înapoi. Pe această listă intră inclusiv cei trei chefi, Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu, Dan Negru, Mihai Bendeac, iar motivul ar fi audienţele modeste. Detalii în  linkul următor

Antena 1, dispusă să cheltuiască cinci milioane de euro ca să-i aducă înapoi pe jurații de la Chefi la Cuțite, după audiențele dezastruoase

Antena – Chefi, o istorie de procese: 
1. În noiembrie 2023, după ce Antena a terminat de difuzat Chefi la Cuţite, sezonul 12 (ultimul cu cei trei Chefi) a fost deschisă prima serie de procese împotriva lui Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea. Câte un proces pe numele fiecăruia. Obiectul procesului: „obligarea sa execute contractul de prestatii artistice”.

Procesele în cauză au avut deja termen la Tribunalul Bucureşti, iar instanţa a declinat soluţionarea cauzei către o altă secţie. Acţiunile au fost deschise la Secţia a-VI-a civilă, însă instanţa a decis să decline competenţa în favoarea secţiilor civile a III-a, a IV-a sau a V-a a Tribunalului.

2. În decembrie 2023 a venit a doua serie de procese. Tot câte unul pe numele fiecăruia dintre Chefi. De data aceasta, obiectul a fost „Pretenţii”. Şi de data aceasta, instanţa a declinat soluţia cauzei către o altă secţie decât cea la care a fost înregistrat dosarul.

3. Pe 6 martie a venit rândul Chefilor să contraatace. Cei trei au dat împreună Antena Group în judecată. Ulterior, Cătălin Scărlătescu a declarat în cancan.ro că motivul pentru care au dat Antena în judecată a fost că nu au fost plătiţi pentru ultimul sezon Chefi la Cuţite.

4. Pe 12 martie, Antena i-a dat din nou pe cei chefi în judecată. A treia oară. Mai mult, e data aceasta au chemat-o în judecată şi pe soţia lui Florin Dumitrescu, Cristina Sima Dumitrescu.

5. Pe 21 martie, Antena Group a deschis două noi acţiune în instanţă, pe numele lui Florin Dumitrescu şi al lui Cătălin Scărlătescu. De data aceasta la Judecătoria Sectorului 1, iar în acest caz sunt menţionate şi daunele cerute: 10.000 de euro de la fiecare.

Cătălin Scărlătescu, regretat de fanii Chefi la cuțite. Ce mesaje a primit după premiera sezonului 13: „Vă așteptăm pe voi oriunde, oricum, cu un proiect”
Cătălin Scărlătescu a făcut declarații neașteptate despre procesul pe care grupul Antena Group i l-a intentat, după ce a părăsit emisiunea „Chefi la cuțite” de la Antena 1. Celebrul chef i-a transmis un mesaj lui Dan Voiculescu, fostul patron al grupului media care deține Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV şi Antena International.

Cătălin Scărlătescu: „Vi se pare normal să plece atâția?”

 

În mesajul său pentru Dan Voiculescu, Cătălin Scărlătescu i-a adus în discuție pe Mihai Bendeac, care se află și el în proces cu Antena 1, Dan Negru, Cosmin Seleși, care, la fel, au schimbat taberele, optând pentru Kanal D și Pro TV în detrimentul Antena 1.

„Sunt niște băieți acolo care încă se mai cred în epoca de piatră. Cred ei că pot să facă rău oamenilor. Bătrânul Voiculescu încă nu s-a trezit să vadă ce a lăsat în urmă acolo. Gândiți-vă doar anul trecut câte vedete le-au plecat.

Este cineva acolo care vrea răul Antenei. Vă spun sincer. Eu nu am vrut să plec de la Antena 1 niciodată. Am fost forțați pentru că, după 9 ani de colaborare, n-au avut bunul simț să înțeleagă ce vrem noi. S-au trezit ei așa că sunt stăpâni.

Gândiți-vă… au plecat Bendeac, am plecat noi trei, a plecat Cosmin Seleși, a plecat Dan Negru și mai câți de la Observator, de la Antena Stars. Să faceți o listă să vedeți câți oameni de valoare au plecat de acolo, noi fiind cei mai puțini valoroși. Și o să mai plece. Atitudinea asta nu poate să ducă la un lucru bun. Eu nu pot să blamez pe cineva, doar sistemul lor ciudat.

Când o să se trezească Voiculescu și o să vadă ce jaf au făcut ăia din televiziunile lui… unii care se cred oameni de televiziune. Vi se pare normal să plece atâția? Cum să nu te înțelegi cu cei trei chefi care ți-au adus cel mai mare rating din istoria Antenei 1?

În discuțiile noastre, niciodată nu s-a pus problema de bani. Nu s-a ajuns la vreo negociere. Era vorba doar de timp.”, a declarat Cătălin Scărlătescu pentru Cancan.ro.

După declarațiile fostului chef de la „Chefi la cuțite”, Antena Group a emis o reacție oficială. Potrivit reprezentanților trustului, Antena Group susține că și-a respectat angajamentele contractuale în ceea ce privește Cătălin Scărlătescu. Mai mult, ei au afirmat că, din cauza încălcării obligațiilor contractuale din partea lui Scărlătescu, acesta ar avea de achitat sume considerabile către Antena Group. Aspectul este în prezent subiectul unei analize judiciare, motiv pentru care nu pot oferi pra multe date. Referitor la alte declarații făcute de Scărlătescu, Antena 1 a menționat că acestea sunt considerate a fi făcute fără cunoștință de cauză.