Antena 1 va transmite Formula 1 în România în următorii 3 ani!

Prima cursă va fi în weekendul viitor, când vom avea Marele Premiu al Bahrainului, sâmbătă, 2 martie, ora 17:00, pe Antena 1 și AntenaPLAY.
Filip Stan
23 feb. 2024, 16:55
Antena 1 va transmite Formula 1 în România în următorii 3 ani!

Formula 1 schimbă banda şi trece de la Digi Sport la Antena 1 pentru următorii 3 ani. Cel mai spectaculos sezon din istoria legendară a acestui sport va avea 24 de curse şi va fi transmis integral de posturile Antena 1, Antena Stars şi platforma AntenaPLAY.

Antrenamentele de pe 29 februarie și 1 martie pot fi urmărite integral pe platforma online, iar etapa de calificare va fi difuzată pe 1 martie, ora 18:00, pe Antena Stars.

Sezonul 2024 din Formula 1 ar urma să aibă 24 de curse, prima în Bahrain, pe 2 martie, ultima în Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) pe 8 decembrie. Testele oficiale sunt programate tot la Bahrain, între 21 și 23 februarie.

29 februarie – 02 martie: Bahrain, Sakhir
7-9 martie: Arabia Saudită, Jeddah
22-24 martie: Australia, Melbourne
5-7 aprilie: Japonia, Suzuka
19-21 aprilie: China, Shanghai
3-5 mai: SUA, Miami
17-19 mai: Italia, Emilia-Romagna
24-26 mai: Monaco
7-9 iunie: Canada, Montreal
21-23 iunie: Spania, Barcelona
28-30 iunie: Austria, Spielberg
5-7 iulie: Marea Britanie, Silverstone
19-21 iulie: Ungaria, Hungaroring
26-28 iulie: Belgia, Spa-Francorchamps
30 august – 1 septembrie: Italia, Monza
13-15 septembrie: Azerbaidjan, Baku
20-22 septembrie: Singapore, Marina Bay
18-20 octombrie: SUA, Austin
25-27 octombrie: Mexic, Mexico City
21-23 noiembrie: SUA, Las Vegas
29 noiembrie – 1 decembrie: Qatar, Lusail
6-8 decembrie: Abu Dhabi, Yas Marina

Simona Halep va câştiga la TAS. Americanii au dezvăluit detaliul secret care a aruncat în aer toată ancheta

Echipe şi piloţi în noul sezon de Formula 1

Mercedes: George Russell, Lewis Hamilton
Alpine: Esteban Ocon, Pierre Gasly
Haas F1 Team: Kevin Magnussen, Nico Hulkenberg
Red Bull Racing: Max Verstappen, Sergio Perez
McLaren: Oscar Piastri, Lando Norris
Aston Martin: Lance Stroll, Fernando Alonso
RB Visa: Daniel Ricciardo, Yuki Tsunoda
Ferrari: Charles Leclerc, Carlos Sainz
Kick Sauber: Valtteri Bottas, Zhou Guanyu
Williams: Alexander Albon, Logan Sargeant

Ce mașină conduce fiica lui Gică Popescu. Cum a fost surprinsă Maria Popescu pe străzile din Bucureşti FOTO

Şeful Formula E pariază pe Verstappen în noul sezon de F1. Dacă olandezul nu va câştiga din nou trofeul, Dodds va dona 250.000 de dolari

Jeff Dodds, CEO-ul Formula E, a promis că va contribui cu 250.000 de dolari în scopuri caritabile dacă Max Verstappen de la Red Bull nu va reuşi să câştige al patrulea titlu consecutiv în Formula 1 în acest sezon, relatează Reuters.

Red Bull a câştigat 21 din 22 de curse anul trecut, în cel mai dominant sezon, în timp ce pilotul olandez de 26 de ani, Verstappen, a reuşit un record de 19 victorii.

De asemenea, Red Bull a câştigat 38 din ultimele 44 de curse. „Dacă nu se accidentează sau dacă nu se întâmplă ceva nebunesc, în proporţie de 99% el (Verstappen) primeşte acel trofeu”, a declarat Dodds într-un interviu acordat TNT Sports.

„Dacă oricare dintre ceilalţi 19 piloţi îl câştigă (campionatul de Formula 1), vom da un sfert de milion de dolari pentru organizaţia caritabilă aleasă de celălalt pilot care câştigă titlul. Nu ar fi cea mai proastă zi la birou să dăm o grămadă de bani în scopuri caritabile. Dar în mod absolut el va câştiga sezonul”.

Formula E complet electrică s-a dovedit mai puţin previzibilă decât F1, cu trei câştigători diferiţi în trei curse până acum în cel de-al zecelea sezon care a început în ianuarie, dar atrage un public mult mai restrâns.

Dublul campion francez Jean-Eric Vergne este singurul pilot care a câştigat mai mult de un titlu în Formula E de la începutul seriei urbane, în 2014-2015.

„Dacă Lando (Norris de la McLaren) câştigă, vom merge să-l vizităm şi îi vom da un sfert de milion de dolari pentru organizaţia sa caritabilă. Absolut, fără întrebări”, a declarat Dodds, care a preluat conducerea seriei electrice în iunie anul trecut.

Verstappen a impus ritmul în prima zi de teste de Formula 1, miercuri, iar sezonul va începe acolo la 2 martie.

 

Lewis Hamilt – de la Mercedes, la Ferrari

“Au fost câteva zile nebuneşti care au fost pline de o gamă întreagă de emoţii. Dar, după cum ştiţi cu toţii acum, după 11 ani incredibili petrecuţi la Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, a sosit momentul să încep un nou capitol din viaţa mea şi mă voi alătura Scuderiei Ferrari în 2025.  Mă simt incredibil de norocos, după ce am reuşit cu Mercedes lucruri la care puteam doar să visez când eram copil, că acum am şansa de a-mi îndeplini un alt vis din copilărie. Să pilotez în roşu Ferrari”, a notat Hamilton pe Instagram.

Pentru Lewis Hamilton, despărţirea de Mercedes a fost cea mai grea decizie pe care a luat-o vreodată. “Mercedes a fost o parte importantă din viaţa mea de când aveam 13 ani, aşa că această decizie a fost cea mai grea pe care a trebuit să o iau vreodată. Sunt incredibil de mândru de tot ceea ce am reuşit împreună şi sunt foarte recunoscător pentru munca grea şi dedicarea tuturor celor cu care am lucrat de-a lungul anilor şi, bineînţeles, lui Toto, pentru prietenia, îndrumarea şi leadership-ul său. Împreună am câştigat titluri, am doborât recorduri şi am devenit cel mai de succes parteneriat pilot-echipă din istoria F1. Şi, bineînţeles, nu-l pot uita pe Niki, care a fost un mare susţinător şi de care încă îmi lipseşte în fiecare zi”, a menţionat el.

A sosit momentul potrivit pentru o schimbare şi o nouă provocare, a adăugat Hamilton. “Încă îmi amintesc sentimentul de a face un salt în necunoscut atunci când m-am alăturat pentru prima dată Mercedes în 2013.

Cu toate acestea, în acest moment, nu mă gândesc la 2025. Mă concentrez pe sezonul care vine şi pe revenirea pe circuit cu Mercedes. Sunt mai motivat ca niciodată, sunt mai în formă şi mai concentrat ca niciodată şi vreau să ajut Mercedes să câştige încă o dată. Sunt 100% dedicat muncii pe care trebuie să o fac şi sunt hotărât să închei parteneriatul meu cu echipa la înălţime.

Vă mulţumesc tuturor celor care aţi fost alături de mine în această călătorie, m-aţi ridicat cu toţii în timp ce îmi urmăresc visele şi sper să pot continua să vă fac mândri. Ca întotdeauna, vă trimit dragostea mea şi energia mea pozitivă”, a conchis Lewis Hamilton.

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!