Simona Halep va câştiga la TAS. Americanii au dezvăluit detaliul secret care a aruncat în aer toată ancheta

Simona Halep a fost audiată la TAS în intervalul 7-9 februarie și așteaptă un verdict pozitiv privind reducerea sau chiar ridicarea suspendării de patru ani primite.

22 feb. 2024, 18:39
Simona Halep va câştiga la TAS. Americanii au dezvăluit detaliul secret care a aruncat în aer toată ancheta
Răsturnare de situație pentru Simona Halep! Directorul laboratorului de toxicologie aruncă informația care schimbă tot procesul de dopaj: „Am găsit substanța interzisă în toate cele 5 flacoane sigilate!”

Americanii au identificat detaliul care anunță victoria pentru Simona Halep la TAS. Specialiştii de la tennisupdate.com au identificat un detaliu care poate anunța victoria Simonei la TAS și anume faptul că nu există nicio declarație pe etichetă care să avertizeze oamenii cu privire la prezența Roxadustatului în suplimentul pe care l-a luat Simona Halep.

„Halep tocmai a terminat procesul de apel la TAS și așteaptă acum rezultatele pentru a afla dacă își va putea continua sau nu cariera sau dacă va trebui să ispășească o parte sau toată suspendarea. Dar detaliile produsului Keto MCT arată că ingredientele chinezești necunoscute folosite pot reprezenta un atuu important al Simonei în acest caz.

Simona Halep, anunţul momentului legat de decizia TAS. „După un an şi jumătate, coşmarul s-a terminat!”

Canadienii ar fi folosit ingrediente chinezești în loc de cele din Oceanul Pacific, așa cum ar fi trebuit să se întâmple, conform etichetei. O acțiune în justiție a fost înaintată la Curtea Supremă, Halep încercând să recupereze 10 milioane de dolari.

În descrierea produsului se spune că are doar patru ingrediente și că provine din nuci de cocos premium. Dar formula care provine din peptide de colagen marin hidrolizat din Oceanul Pacific este probabil problema, conform avocaților lui Halep.

Această formulă este folosită pentru că ajută la construirea unui colagen de bună calitate. Dar nu există nicio declarație pe etichetă care să avertizeze oamenii cu privire la prezența Roxadustatului care, în schimb, este folosit pentru a trata persoanele cu anemie”, scrie tennisupdate.com, citat de prosport.ro.

S-a aflat verdictul TAS în cazul Simona Halep. Judecătorii au luat deja decizia, ce urmează pentru fostul lider WTA

S-a aflat verdictul TAS în cazul Simona Halep. Chiar dacă TAS nu a oferit detalii specifice, se crede că Simona Halep ar putea primi o diminuare a pedepsei, cu toate că ITIA a cerut o majorare a suspendării. Surse din cadrul TAS au dezvăluit că membrii panelului au ajuns deja la o decizie și că acum se lucrează la redactarea motivării.

Potrivit informațiilor obținute, membrii panelului care judecă apelul Simonei la Lausanne sunt Ulrich Haas și Jeffrey Benz, propuși de ITIA, respectiv echipa apărării, și Annabelle Bennet, numită de TAS, președinta panelului. Anabelle Bennet ar putea avea un rol crucial în decizia finală, având în vedere presiunea exercitată de celelalte părți. Se așteaptă cu interes verdictul oficial, care va influența viitorul carierei Simonei Halep și revenirea ei pe terenul de tenis.

Procesul poate dura o perioadă semnificativă, deoarece trebuie argumentată temeinic decizia luată. Simona Halep speră să revină pe teren în acest an, dar există incertitudini cu privire la participarea ei la Roland Garros.

Citeşte şi: Suma imensă cheltuită de Simona Halep pentru recursul de la TAS. Ion Ţiriac: „Eu i-am spus că fără cinci milioane speranţe nu prea are!”

Pe de altă parte, specialiştii de la tennis365.com sunt sceptici cu privire la un eventual verdict favorabil Simonei Halep din partea judecătorilor TAS: „Simona Halep a fost fermă în apărarea sa și a spus că nu a luat roxadustat intenționat, dar asta s-ar putea să nu fie de ajuns pentru a scăpa de pedeapsă. Decizia finală în acest caz poate sosi peste câteva luni, cu Simona Halep îndepărtându-se de revenirea pe teren, la cariera ei, cu fiecare zi pe care o petrece pe margine”.