Antena 2, amendată de CNA cu 10.000 de lei pentru limbaj injurios

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat, marţi, postul Antena 2 cu suma de 10.000 de lei pentru emisiunea "Agentul Vip" din 28 mai, în care s-a folosit un limbaj injurios, fapt care a încălcat legislaţia audiovizuală privind protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine.

02 iul. 2013, 09:46
Antena 2, amendată de CNA cu 10.000 de lei pentru limbaj injurios

În emisiunea „Agentul Vip” din 28 mai, moderatorul emisiunii Cristian Brancu a avut-o ca invitată pe jurnalista Mara Bănică împreună cu care a comentat ştirile mondene ale zilei, printre care şi subiectul Larisa Drăgulescu şi Leo de la Strehaia care s-au distrat într-o cameră de hotel din Bucureşti. Mara Bănică i-a adus, în emisiune, mai multe jigniri Larisei Drăgulescu, fosta soţie a sportivului Marian Drăgulescu.

Postul Antena 2 difuzează emisiunea „Agentul VIP” prezentată de Cristian Brancu, în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 21,10, şi în reluare, de marţi până sâmbătă, ora 13,30.

Reprezentanta Antena 2, avocata Mirela Bomboe, a spus că moderatorul şi invitata sa nu au adresat direct jignirile.

„Au fost opinii la modul general asupra unor aspecte comentate”, a spus Mirela Bomboe.

Membrii Consiliului au decis că au fost încălcate articolele 30, 40 (alin. 1, 2 şi 3) din Codul Audiovizual şi articolul 39, alin. 2 din Legea Audiovizualului, raportat la 19 din Codul Audiovizual.