Antena 3, amendată de CNA în scandalul Gâdea-Duţă

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, joi, după mai multe amânări, să amendeze Antena 3 cu 150.000 de lei, pentru emisiunea "Sinteza zilei" în care Mihai Gâdea i-a spus preşedintelui CNAS, Lucian Duţă, că este "dobitoc", dar şi pentru alte cazuri de folosire a limbajului injurios pe post, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 11:30
Antena 3, amendată de CNA în scandalul Gâdea-Duţă

La şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de joi au participat membrii Răsvan Popescu – preşedinte, Ioan Onisei – vicepreşedinte, Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Valentin Jucan, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Constantin Duţu şi Mihai Mălaimare.

Au fost supuse la vot ultimele două propuneri de sancţionare a postului făcute în şedinţa anterioară a CNA, de marţi, respectiv o amendă de 150.000 de lei (propusă de Răsvan Popescu) şi o amendă de 200.000 de lei (Ioan Onisei).

Prima propunere a întrunit şase voturi „pentru”, exprimate de Răsvan Popescu, Ioan Onisei, Valentin Jucan, Gelu Trandafir, Mihai Mălaimare şi Cristina Trepcea, fiind adoptată de Consiliu.

Astfel, Antena 3 a primit amendă de 150.000 de lei pentru folosirea unui limbaj injurios în mai multe emisiuni, printre care şi „Sinteza zilei” din 22 februarie, în care Mihai Gâdea i-a spus preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, că este „dobitoc”.

Potrivit articolului 40, alineatul 3, din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, „moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.