Anthony Fauci: „Ne expunem la riscul apariţiei mai multor focare de epidemie în întreaga ţară”

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, este audiat, marți, de Senatul Statelor Unite pe tema epidemiei de coronavirus. Medicul a avertizat că o repornire prematură a economiei americane ar putea avea consecințe dezastruoase

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 20:09
Anthony Fauci: „Ne expunem la riscul apariţiei mai multor focare de epidemie în întreaga ţară”

Medicul Fauci a avertizat că dacă statele se vor redeschide prea repede, în ciuda recomandărilor specialiștilor, „există un risc real de izbucnire a unui nou focar de infecții care nu va mai putea fi controlat”. El a mai adăugat că această decizie prematura va submina toate încercările de a reduce cazurile de COVID-19. 

Citeşte şi: Anunţul făcut de doctorul Anthony Fauci despre al doilea val de COVID-19: „E inevitabil”

„Ne expunem la riscul apariţiei mai multor focare de epidemie în întreaga ţară. Asta va duce nu doar la suferinţe şi morţi evitabile, ci ne-ar şi readuce în punctul de plecare al eforturilor noastre de a reveni la normal”, arată medicul.

Totodată, medicul Fauci a demontat teoria potrivit căreia copiii sunt imuni la coronavirus.

„Nu știm totul despre acest virus și, într-adevăr, este mai bine să fim foarte atenți, în special când vine vorba de copii, pentru că pe măsură ce-l studiem, observăm că dezvoltă simptome pe care nu le-am găsit și în studiile din China sau din Europa”, a declarat Fauci.