Anthony Blinken, șeful diplomației SUA, a mers la granița Rusiei și a trimis ameninţări către Moscova: „Orice nouă agresiune împotriva Ucrainei va conduce la un răspuns serios”

Orice nouă "agresiune" a Rusiei împotriva Ucrainei ar conduce la un răspuns "serios", a avertizat marţi la Riga şeful diplomaţiei americane Antony Blinken, pe marginea unei reuniuni ministeriale a NATO.

30 nov. 2021, 14:34
Anthony Blinken, șeful diplomației SUA, a mers la granița Rusiei și a trimis ameninţări către Moscova: „Orice nouă agresiune împotriva Ucrainei va conduce la un răspuns serios”

„Orice escaladare din partea Rusiei ar fi de mare îngrijorare atât pentru Statele Unite, cât şi pentru Letonia, iar orice nouă agresiune ar avea consecinţe serioase”, a spus Antony Blinken într-o conferinţă de presă, susţinută alături de omologul său leton Edgars Rinkevics.

Secretarul de stat nu a vrut să spună mai multe despre natura unei eventuale riposte, precizând că doreşte mai întâi „să consulte” aliaţii Statelor Unite din cadrul NATO marţi şi miercuri în capitala Letoniei. „Suntem foarte îngrijoraţi de mişcările pe care le vedem” din partea trupelor ruse la graniţa cu Ucraina, a reiterat el.

„Am văzut de mai multe ori strategia Rusiei”, ce constă din „a crea provocări” care să justifice acţiunile Moscovei, a mai spus şeful diplomaţiei SUA, preluat de msn.com.

Citeşte şi Şeful spionajului militar de la Kiev vorbeşte despre iminenţa unui război. Rusia se pregăteşte să atace Ucraina până la sfârşitul lunii ianuarie

De asemenea, Antony Blinken a avertizat încă o dată că Washingtonul lucrează în coordonare cu Uniunea Europeană la noi sancţiuni împotriva Belarusului, acuzat că foloseşte migranţii în mod „cinic” ca „arme” pentru a-şi destabiliza vecinii europeni.

Citeşte şi The New York Times: SUA şi Rusia au avut cel puţin cinci discuţii secrete, după întâlnirea dintre Biden şi Putin. Ce s-a vorbit departe de ochii lumii