Anthony Faucci îi contrazice pe Donald Trump şi Mike Pompeo. Noul virusul nu a fost creat în laboratoarele de la Wuhan

Doctorul Anthony Fauci, directorul Institului Naţional de Boli Infecţioase care consiliază Casa Albă în criza sanitară provocată de Covid-19, a spus că nu există bază ştiinţifică pentru teoria că noul coronavirus a fost creat în laboratoare chineze sau că a scăpat din laborator după ce a fost adus din natură.

05 mai 2020, 06:27
Anthony Faucci îi contrazice pe Donald Trump şi Mike Pompeo. Noul virusul nu a fost creat în laboratoarele de la Wuhan

Anthony Faucci a declarat pentru National Geographic: „Dacă urmăriţi evoluţia virusului la lilieci şi ce se întâmplă acum, dovada ştiinţifică înclină foarte mult spre faptul că nu a putut fi manipulat artificial sau deliberat. Totul despre evoluţia progresivă de-a lungul timpului sugerează categoric că virusul a evoluat în natură, apoi a sărit specii„.

Revista mai scrie că „în baza dovezilor ştiinţifice, el nu întreţine teoria alternativă – că cineva a găsit coronavirusul în sălbăticie, l-a adus în laborator, apoi, accidental, a scăpat de acolo”.

Citeşte şi Raport alarmant al guvernului SUA. Numărul deceselor provocate de COVID-19 va creşte puternic în perioada următoare

Această teorie – că virusul provine dintr-un laborator din Wuhan (China) – a fost expusă săptămâna aceasta atât de preşedintele Donald Trump, cât şi de secretarul de stat Mike Pompeo.

Fauci se alătură astfel Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi surselor din serviciile de informaţii care resping afirmaţiile lui Trump şi Pompeo.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului, la finalul anului trecut în China, au fost detectate peste 3,58 de milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 250.000 de decese.


loading...