Anthony Fauci anunţă că şi bebeluşii vor face vaccinul anti-COVID. De când s-ar putea aplica decizia

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a anunţat că vaccinul anti-COVID ar putea fi administrat copiilor, chiar şi la vârsta de şase luni, începând de anul viitor. Compania Pfizer are şanse mari să obţină prima autorizaţia din partea Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA) pentru ca serul să devină disponibil pentru copii cu vârste cuprinse între şase luni şi cinci ani.

19 nov. 2021, 11:42
Anthony Fauci anunţă că şi bebeluşii vor face vaccinul anti-COVID. De când s-ar putea aplica decizia

Anthony Fauci anunţă că şi bebeluşii vor face vaccinul anti-COVID. Cel mai probabil, serul va fi disponibil din primăvara lui 2022, estimează principalul epidemiolog al Casei Albe.

În acest moment, copiii mai mici de cinci ani nu pot fi vaccinaţi anti-COVID în Statele Unite. Dr. Anthony Fauci susţine că părinţii nu vor avea de aşteptat prea mult pentru a-i vaccina pe cei mici.

„Din fericire, într-o perioadă scurtă de timp, cel mai probabil la începutul anului 2022, în primul trimestru, vaccinul anti-COVID va fi disponibil pentru ei (pentru copiii mici, n.red), a declarat dr. Anthony Fauci, conform Business Insider.

Principalul epidemiolog al Casei Albe a recunoscut însă că, deocamdată, nu există certitudini în acest sens.

„Nu pot garanta. Trebuie efectuate testele clinice”, a afirmat Anthony Fauci.

Citeşte şi: Anthony Fauci a câştigat două milioane de dolari numai din salariu, în ultimii cinci ani. Celebrul epidemiolog câştigă mai mult şi decât preşedintele SUA

Compania Pfizer ar putea fi prima care ar putea pune pe piaţă un vaccin anti-COVID pentru copii mici, deoarece deja desfăşoară testele clinice pentru acest ser. De asemenea, Moderna şi Johnson & Johnson vor să înceapă testarea vaccinurilor pe copii mici. Deocamdată, Moderna se află în faza de recrutare pentru copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi şase ani, în timp ce Johnson & Johnson încă îşi testează serul pentru grupa de vârstă 12-17 ani, notează sursa citată.

Reprezentanţii Pfizer au anunţat că, până la sfârşitul lunii noiembrie, ar putea obţine de la FDA o autorizaţie de folosire în regim de urgenţă a vaccinului anti-COVID pentru copiii din grupa de vârstă şase luni – doi ani.

Până în prezent, Pfizer nu a transmis niciun fel de date din testele clinice către FDA referitor la vaccinarea copiilor mai mici de cinci ani. Producătorii de vaccinuri nu pot face estimări când se vor încheia testele clinice deaorece trebuie să monitorizeze câţi participanţi se îmbolnăvesc în perioada testelor clinice.

Potrivit Business Insider, vaccinurile anti-COVID vor fi recomandate, cel mai probabil, tuturor copiilor, chiar şi bebeluşilor de şase luni. După ce au analizat cordoanele ombilicale şi laptele mamelor vaccinate, cercetătorii au ajuns la concluzia că nou-născuţii beneficiază de un anumit nivel de protecţie împotriva COVID-19 în primele luni din viaţă.

Citeşte şi: Anthony Fauci anticipează al cincilea val al pandemiei, de sărbătorile de iarnă. Imunologul cere deja limitarea întâlnirilor de Crăciun şi Anul Nou


loading...
Partenerii noștri