Anthony Fauci, avertisment despre pandemie. Ce ar putea să paralizeze societatea

Medicul Anthony Fauci, principalul epidemiolog al administrației Statelor Unite, şi-a exprimat speranţa că pandemia de COVID să-şi piardă din capacitatea de a genera cazuri grave, însă întreaga lume trebuie să rămână în alertă.

17 ian. 2022, 18:36
Anthony Fauci, avertisment despre pandemie. Ce ar putea să paralizeze societatea

Anthony Fauci a avertizat că un coronavirus „endemic”, care să paralizeze societatea, este posibil „doar în cazul apariţiei de noi variante care să eludeze imunitatea tulpinilor anterioare”.

În cadrul dezbaterii online desfăşurată la Forumul de Davos, dr. Fauci, care este şi director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a respins posibilitatea ca infecţia COVID-19 să fie total eradicată, „ceea ce de-a lungul istoriei infecţiilor s-a întâmplat o singură dată, cu variola”.

Expertul american ia în calcul un posibil scenariu, despre care susţine că nu este sigur, în care noul coronavirus să poată „fi controlat” în măsura în care nu se produc mari alterări ale vieţii sociale, cum este cazul valurilor sezoniere de gripă sau al altor boli respiratorii, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Citeşte şi: CEO-ul Pfizer anunţă finalul pandemiei: „Valul 5 va fi ultimul cu restricții”

Expert britanic în Sănătate: „Este foarte probabil să apară noi variante ale coronavirusului”

De asemenea, experta în boli infecţioase de la Şcoala de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra, Annelies Wilder-Smith, a declarat că este încă prea devreme pentru a coborî nivelul COVID-19, de la „pandemic” la „endemic”.

„Este foarte probabil să apară noi variante ale coronavirusului, chestiunea este dacă vor fi mai mult, sau mai puţin periculoase”, a spus ea.

Citeşte şi: Cum faci diferența dintre o răceală și Omicron. Iată simptomele de care nu știai până acum și care te pot păcăli ușor

„Bazându-ne pe avantajele evolutive ale unui virus, cel mai probabil este ca acesta să se atenueze şi să fie asociat unor cazuri mai puţin grave (…), având în vedere că îi convine să fie mai contagios, dar să nu provoace moartea organismului gazdă”, a subliniat experta, la sesiunea Forumului de la Davos, care săptămâna aceasta desfăşoară conferinţe în format online, în urma creşterii numărului de cazuri provocate de varianta Omicron.

Citeşte şi: Novak Djokovic are interzis şi la Roland Garros 2022. Imagini EXCLUSIVE de la sosirea la Belgrad