Anthony Fauci face anunţul despre sfârșitul tuturor restricţiilor. Statele Unite, pe drumul spre normalitate

Statele Unite sunt la un pas de a depăşi faza acută a pandemiei COVID, a anunţat medicul Anthony Fauci. Principalul epidemiolog al administraţiei Statelor Unite anticipează că răspândirea virusului va putea fi ţinută sub control printr-o combinaţie de vaccinuri, tratamente, precum şi de imunitatea dobândită ca urmare a infectării.

10 feb. 2022, 09:15
Anthony Fauci face anunţul despre sfârșitul tuturor restricţiilor. Statele Unite, pe drumul spre normalitate
Anthony Fauci, avertisment privind numărul mare de infectări COVID în SUA: "Situaţia se va înrăutăţi". Ce spune despre un nou lockdown

Dr. Anthony Fauci şi-a exprimat speranţa că acest lucru va însemna sfârşitul tuturor restricţiilor în următoarele luni, inclusiv cea referitoare la purtarea obligatorie a măştii.

Acesta este una dintre cele mai optimiste afirmaţii făcute de principalul epidemiolog al administraţiei Biden de la apariţia tulpinii Omicron a COVID-19. Medicul Anthony Fauci a avansat un scenariu în care autorităţile sanitare locale vor stabili măsurile împotriva coronavirusului, în locul celor aplicate la nivel central de administraţia Biden, scrie Financial Times.

„Pe măsură ce ne îndreptăm spre ieşirea din faza acută a pandemiei COVID, aceste decizii vor fi luate preponderent la nivel local decât la nivel central sau mandatate. De asemenea, vor fi mai mulţi oameni care vor decide pe cont propriu cum vor să gestioneze problema virusului”, a declarat Anthony Fauci.

De asemenea, dr. Anthony Fauci şi-a exprimat speranţa că „în curând” vor fi ridicate toate restricţiile, dând de înţeles că acest lucru se va produce în acest an. El a avertizat că departamentele locale de sănătate ar putea reintroduce măsuri temporare în cazul în care sunt depistate focare de COVID în comunitate.

Citeşte şi: Anthony Fauci, despre coronavirus: „Nu va fi eradicat și probabil că nu va fi eliminat”

Expertul american nu a vorbit despre intrarea în faza endemică a pandemiei, ci a spus că e posibil ca în curând să se ajungă la un echilibru, situaţie în care Guvernul nu va mai trebui să ţină cont de nivelul de infectare.

„Nu există nicio modalitate de a eradica acest virus, dar sper ca la un moment dat să avem suficient de mulţi oameni vaccinaţi şi cu imunitate dobândită prin trecerea prin boală încât restricţiile COVID vor fi curând un lucru din trecut”, a mai spus Fauci.

Declaraţiile făcute de Anthony Fauci au generat un val de optimism în rândul specialiştilor în sănătate din ţările dezvoltate care spera că odată cu varianta Omicron s-ar putea încheia faza acută a pandemiei COVID-19.

În Statele Unite, peste 900.000 de oameni au murit din cauza COVID-19. Chiar dacă numărul deceselor la nivel naţional a atins un nivel record, cel al infecţiilor a început să scadă rapid, înregistrându-se o tendinţă descendentă precum în ţări ca Africa de Sud şi Marea Britanie.

Director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, Fauci a mai spus că instituţia pe care o conduce să pregăteşte pentru următoarea pandemie, punând acces pe monitorizarea virusurilor şi a familiilor de virusuri ce ar putea provoca boli grave.

Citeşte şi: Alertă OMS: Posibilitatea apariţiei unei noi variante COVID-19 este foarte mare