Anthony Fauci îl îndeamnă pe Donald Trump să se împace cu Joe Biden, în contextul crizei Covid. „Perioada de tranziţie este crucială”

Anthony Fauci, principalul expert în boli infecţioase din Statele Unite, spune că administraţia Trump ar trebui să înceapă să lucreze cu echipa lui Joe Biden la reacţia faţă de noul coronavirus.

16 nov. 2020, 13:03
Anthony Fauci îl îndeamnă pe Donald Trump să se împace cu Joe Biden, în contextul crizei Covid. „Perioada de tranziţie este crucială”

Este aproape ca transferul ştafetei într-o cursă. Nu vrei să te opreşti iar apoi să o dai altcuiva, practic vrei că continui„, a declarat Anthony Fauci, şeful Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii, la CNN. „Perioada de tranziţie este crucială în contextul crizei Covid”, mai spune fr. Fauci.

Întrebat dacă oficialii de sănătate publică vor avea de beneficiat dacă vor lucra cu echipa de tranziţie a lui Biden, Fauci a spus „Bineînţeles că ar fi mai bine să putem să începem să lucrăm cu ei”.

Anthony Fauci a mai spus că Trump nu a mai participat de luni de zile la o întâlnire a grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă.

„Perioada de tranziţie este crucială”

Fauci, care a lucrat cu şase preşedinţi pe parcursul a peste 36 de ani, a spus că perioada de tranziţie este crucială. Colaborarea cu viitoarea administraţie Biden-Harris va face ca acest proces să aibă loc mai uşor, consideră acesta.

Campania Biden-Harris a publicat un plan etapizat pentru combaterea Covid-19 şi a anunţat o comisie consultativă co-prezidată de fost comisar al FDA dr. David Kessler, fostul chirurg general Dr. Vivek Murthy şi dr. Marcella Nunez-Smith, decanul asociat pentru cercetări în domeniul sănătăţii la Yale School of Medicine.

Citeşte şi Germania pregăteşte noi restricţii anti-Covid. Tinerii sunt încurajaţi să se întâlnească doar cu un prieten

Murthy a spus că accesul la planuri şi date poate ajuta echipa în eforturile lor de combatere a noului coronavirus.

Preşedintele Trump a recunoscut, duminică, pe Twitter, că Joe Biden a câştigat alegerile, dar a subliniat că victoria a avut loc prin fraude. Administraţia Trump nu a acceptat în mod oficial victoria lui Biden, ceea ce întârzie accesul preşedintelui ales la resurse guvernamentale majore şi la informaţii de la serviciile secrete.

Peste 245.000 de oameni au murit în Statele Unite din cauza noului coronavirus, de la debutul pandemiei, iar alţi peste 10,9 milioane au fost infectaţi.