Germania pregăteşte noi restricţii anti-Covid. Tinerii sunt încurajaţi să se întâlnească doar cu un prieten

Germania pregăteşte noi restricţii anti-Covid, în contextul în care Angela Merkel se întâlneşte luni cu premierii landurilor federale prin intermediul unui videolink pentru a discuta situaţia naţională.

16 nov. 2020, 12:13
Germania pregăteşte noi restricţii anti-Covid. Tinerii sunt încurajaţi să se întâlnească doar cu un prieten

Potrivit unui proiect de propunere consultat de DPA, Germania pregăteşte noi restricţii anti-Covid, iar copiii şi tinerii sunt încurajaţi să se întâlnească doar cu un singur prieten în mod regulat în timpul liber. În mod similar, familiile ar trebui să limiteze întâlnirile private la propria gospodărie.

Propunerea prevede în continuare limitarea întâlnirilor în public la membrii propriilor gospodării şi maximum două persoane din altă gospodărie.

Proiectul solicită ca petrecerile private să fie iniţial evitate complet până la Crăciun. Din 2 noiembrie, doar membri din două gospodării au voie să se întâlnească în public, cu cel mult 10 persoane care iau parte la adunare.

Germania pregăteşte noi restricţii anti-Covid – îţi curge nasul, stai în casă

Propunerea cere de asemenea persoanelor care prezintă simptome de răceală – dacă le curge nasul şi tuşesc – să intre imediat în carantină acasă.

Proiectul insistă de asemenea pe intensificarea măsurilor de distanţare socială în şcoli. Măştile care acoperă gura şi nasul vor deveni obligatorii pentru profesorii şi elevii de toate vârstele în spaţiile şcolii şi în timpul lecţiilor.

Citeşte şi Teste anti-Covid pe scară largă în Austria, pe modelul Slovaciei. Franţa pregăteşte vaccinarea masivă a populaţiei

Elevii trebuie să aibă lecţii în grupuri alocate, neschimbate de aproximativ jumătate din clasa obişnuită, conform proiectului.

Grupurile de risc, inclusiv persoanele în vârstă şi bolnavii, trebuie să primească măşti speciale FFP2 la preţuri reduse subvenţionate de guvernul federal.

Sâmbătă, la două săptămâni de la instituirea unei carantine parţiale de o lună la nivel naţional, Merkel a avertizat că va veni o iarnă dificilă.


loading...
Partenerii noștri