Anthony Fauci spune că purtarea măştii ar putea deveni sezonieră. Numai aşa am putea preveni viitoarele pandemii

Anthony Fauci, consilierul sef al Casei Albe pe probleme epidemiologice, spune că, dupa ce pandemia va trece, purtarea măştilor de protecţie ar putea deveni "sezonieră", ca protecție împotriva unor afecțiuni virale care pot fi răspândite prin aer.

10 mai 2021, 18:00
Anthony Fauci spune că purtarea măştii ar putea deveni sezonieră. Numai aşa am putea preveni viitoarele pandemii

„Am avut practic un sezon inexistent de gripa anul acesta, datorită faptului că oamenii au respectat măsurile de protecţie împotriva Covid-19”, a spus Anthony Fauci, într-un interviu la NBC. „Așadar, este de luat în calcul varianta ca, peste un an, doi sau mai mulți de acum înainte, în anumite perioade sezoniere, când virușii se transmit mai uşor pe cale respiratorie, oamenii să poarte măști pentru a reduce transmiterea prin căile respiratorii „, a continuat cel mai mare expert în boli infecţioase din SUA, citat de New York Post.

Practic, am putea preveni pe viitor epidemiile locale, sau chiar pandemiile, dacă luăm din timp măsuri şi ne protejăm în perioadele cu risc crescut, cum ar fi iarna.

Citeşte şi Anthony Fauci face un anunţ uriaş, care rescrie regulile din pandemie. „Un metru între oameni poate fi considerat o distanţă acceptabilă”

Comentariile lui Fauci vin la doar două săptămână după ce administraţia Biden a anunţat o relaxare a măsurilor privind obligativitatea portului măştii de protecţie în aer liber. Astfel, experţii de la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) au declarat ca persoanele complet vaccinate pot face exercitii în aer liber sau cu membrii gospodăriei lor, fără mască. De asemenea,
CDC a transmis că persoanele imunizate pot organiza mici întâlniri în aer liber cu alţi oameni care sunt imunizaţi, sau cu persoane nevaccinate, fără să poarte măşti de protecţie. Agentia nu a definit cât de mari pot fi aceste adunări şi a precizat că americanii ar trebui să poarte, totuşi, măşti în zonele aglomerate, chiar dacă se află în aer liber.

Citeşte şi Anthony Fauci, anunţ bombă, spune că vom renunţa la măşti cât de curând. „Este de bun simţ să spunem că riscul de transmitere a Covid în aer liber este minim”

El a prezis, de asemenea, că nu vom mai vedea o creștere a cazurilor de COVID-19 în această toamnă dacă majoritatea oamenilor primesc vaccinul.