Anthony Fauci face un anunţ uriaş, care rescrie regulile din pandemie. „Un metru între oameni poate fi considerat o distanţă acceptabilă”

Dr. Anthony Fauci a declarat că distanța de un metru între copii, la școală, poate fi suficientă pentru ca școlile să se redeschidă în siguranță, în ciuda faptului că recomandările anterioare indicau ca distanţă de precauţie un spaţiu de doi metri între persoane.

15 mart. 2021, 18:35
Anthony Fauci face un anunţ uriaş, care rescrie regulile din pandemie. „Un metru între oameni poate fi considerat o distanţă acceptabilă”

Studiul din care citează dr. Anthony Fauci a fost publicat miercuri, iar rezultatele sale au arătate că între o distanțare fizică de la un metru şiu distanţarea fizică de doi metri, în școlile din Massachusetts, nu a existat o diferență semnificativă în privinţa numărului de infectări cu COVID-19 în rândul personalului sau al elevilor. Aproape toți copiii și tot personalul din studiu purtau măști arată autorii studiului, citaţi de Bussines Insider.

Centrele oficiale pentru Control al Bolilor (CDC) stipulează „cel puțin doi metri” distanță fizică între elevii din școli, dar doctorul Fauci a declarat pentru CNN că CDC este la curent cu noile date, colectează la rândul său propriile date, adăugând că noile cercetări vor fi analizate „în curând”.

Citeşte şi Pacienți dați afară din spital pentru că nu respectau distanțarea socială. Afară erau -7 grade VIDEO

Întrebat dacă datele sugerează că un metru reprezintă o distanță de siguranță, Fauci a spus clar: „Într-adevăr„. Acesta a adăugat că „datele se acumulează, iar indiciile sunt că distanţa de un metru între persoane poate fi ok în anumite circumstanțe”. Fauci nu a furnizat însă un interval de timp pentru momentul în care noile recomandări vor fi făcute publice în mod oficial. „Nu vreau să trec înainte de liniile directoare oficiale„, a spus el.

„Ceea ce vrea CDC să facă în momentul de faţă este să acumuleze date și, atunci când datele vor conduce spre o distanţare sigură de un metru, vor acționa în consecință”, a spus Anthony Fauci.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei, anunţ în prima zi de şcoală: Pericolul nu este în şcoli, mai degrabă în mijloacele de transport în comun. Nu se respectă distanţarea minimă!