Anthony Fauci trage semnalul de alarmă cu privire la noua subvariantă Omicron: Trebuie să ne aşteptăm la asta!

Varianta Omicron nu a creat panică iniţial în rândul specialiştilor în Sănătate. Totuşi, acum, un nou val al tulpinii omicron, varianta BA.2, devine dominantă în multe părți ale lumii.

22 mart. 2022, 10:13
Anthony Fauci trage semnalul de alarmă cu privire la noua subvariantă Omicron: Trebuie să ne aşteptăm la asta!

Anthony Fauci trage semnalul de alarmă cu privire la noua subvariantă Omicron. Anthony Fauci a declarat că în SUA e probabil să înregistreze o creștere a numărului de cazuri de Covid, ca aceea în Europa și Marea Britanie, datorită subvariantei virusului BA.2

Anthony Fauci trage semnalul de alarmă cu privire la noua subvariantă Omicron: Trebuie să ne aşteptăm la asta!

„Varianta BA.2 are un grad de avantaj de transmisie față de [varianta] originală Omicron, dar nu un avantaj multiplu. Deci, este cu aproximativ 50% până la 60% sau mai transmisibilă, ceea ce înseamnă că în cele din urmă ar putea prelua locul ca variantă dominantă.

Deci are o capacitate de transmisie crescută. Cu toate acestea, când te uiți la cazuri, acestea nu par a fi mai severe și nu par să se sustragă răspunsurilor imune, fie de la vaccinuri, fie de la infecția anterioară. Deci, concluzia este că probabil vom vedea o creștere a cazurilor, așa cum am văzut în țările europene, în special în Marea Britanie, unde au varianta BA.2 extinsă. Acești o serie de măsuri de relaxare a unor restricții, cum ar fi purtarea măștii în interior și există o scădere a imunității.

Sperăm că nu vom vedea o creștere. Nu cred că vom face. Cel mai simplu mod de a preveni acest lucru este de a continua vaccinarea oamenilor. Și pentru cei care au fost vaccinați, să continue să se imunizeze.

Citeşte şi: Anthony Fauci a câştigat două milioane de dolari numai din salariu, în ultimii cinci ani. Celebrul epidemiolog câştigă mai mult şi decât preşedintele SUA
Deci, concluzia este că probabil vom vedea o creștere a cazurilor, așa cum am văzut în țările europene, în special în Marea Britanie, unde au varianta BA.2 extinsă. Acești o serie de măsuri de relaxare a unor restricții, cum ar fi purtarea măștii în interior și există o scădere a imunității.

Sperăm că nu vom vedea o creștere. Nu cred că vom face. Cel mai simplu mod de a preveni acest lucru este de a continua vaccinarea oamenilor. Și pentru cei care au fost vaccinați, să continue să se imunizeze.”, a declarat Anthony Fauci.

Citeşte şi: Anthony Fauci face anunţul despre sfârșitul tuturor restricţiilor. Statele Unite, pe drumul spre normalitate