ANTIFA vrea răzbunare. S-au reluat protestele în SUA: „Nu-l vrem pe Biden!”

"Nu-l vrem pe Biden, vrem răzbunare!" Este mesajul ANTIFA, gruparea de anarhişti care a înspăimântat America şi care a declanşat o nouă serie de proteste după instalarea lui Joe Biden la Casa Albă.

22 ian. 2021, 09:34
ANTIFA vrea răzbunare. S-au reluat protestele în SUA: „Nu-l vrem pe Biden!”

ANTIFA vrea răzbunare, a reluat protestele violente în SUA. Protestele au început în Portland apoi s-au extins şi în alte oraşe. Anarhiştiic er răzbunare după plecarea lui Donald Trump de la Casa Albă. Popularitatea noului locatar de la casa Albă este însă în creştere.

Ceremonia de inaugurare a mandatului prezidenţial al lui Joe Biden a fost urmărită de mai mulţi americani decât învestirea din 2017 a lui Donald Trump, potrivit datelor preliminare Nielsen.

ANTIFA vrea răzbunare. Opt persoane au fost arestate miercuri după ce mai mulți protestatari au vandalizat sediul Partidului Democrat din Portland, Oregon, la câteva ore după învestirea noului președinte al SUA Joe Biden, transmite NBC News. 

Protestatarii au spart ușile și ferestrele clădirii, au dat foc unui tomberon și au desenat graffit-uri pe pereții exteriori cu mesaje precum „Breonna Taylor merită dreptate” și „F*** Biden”, potrivit unor filmări de la fața locului făcute de reporterii NBC Portland.

Potrivit poliției din Portland o parte a grupului de aproximativ 150 de persoane aveau diverse arme, „inclusiv cocktail-uri Molotov, cuțite, bastoane, spray chimic și o rangă”.

Unii dintre protestatari s-au întâlnit în sud-estul Portland-ului înainte de a se îndrepta către birourile Partidului Democrat îmbrăcați în negru și purtând bannere pe care erau scrise mesaje precum „Nu-l vrem pe Biden, vrem răzbunare! Pentru crimele poliției, războaiele imperialiste și masacrele fasciste” sau „Noi suntem neguvernabili”, potrivit unei fotografii publicate de The Oregonian.

ANTIFA vrea răzbunare. Fostul preşedinte Donald Trump nu este pregătit pentru procesul de demitere din Senatul SUA, care ar putea începe cel mai devreme săptămâna viitoare, chiar dacă acesta ar putea începe cel mai devreme săptămâna viitoare, relatează CNBC.

Trump, care este acuzat că a incitat violenţele produse la Capitoliu de pe 6 ianuarie, nu a format un grup de avocaţi care să îl apere în cel de-al doilea proces de demitere, a relatat NBC.

De asemenea, Trump nu are o strategie clară de apărare juridică. Senatorii democraţi şi, probabil, un număr de republicani, speră să îl condamne pe Trump, iar apoi să voteze pentru a-i interzice să mai devină preşedinte. epregătirea pentru proces corespunde cu comportamentul din această lună al lui Trump, care nu prea a mai avut o activitate legată de preşedinţie.

Joe Biden, decizie drastică în prima zi de preşedinţie. Toate persoanele care ajung în SUA cu avionul vor intra automat în carantină
Trump locuieşte în prezent în staţiunea Mar-a-Lago din sudul Floridei, unde a plecat miercuri, după ce a refuzat să participe la învestitura lui Joe Biden.

Duminică, Rudy Giuliani, avocatul lui Trump, a declarat că nu îl va reprezenta la proces, având în vedere că a susţinut un discurs la acelaşi miting la care a vorbit şi Trump, înainte de asaltul împoriva Capitoliului.

Giuliani a făcut apel în timpul demonstraţiei la ”un proces prin luptă”, încurajându-i pe susţinătorii lui Trump să preseze Congresul să inverseze victoria electorală a lui Biden.

Fostul primar al New York City a declarat la ABC News că a fost ”martor”, ceea că îl împiedică să îl apere pe Trump la proces.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat joi că se va coordona cu managerii inculpării din Senat în următoarele câteva zile. ”A trebuit să aşteptăm ca Senatul să fie în sesiune”, a spus Pelosi.

Noua ”Curte Supremă” a Facebook va analiza suspendarea definitivă a contului fostului preşedinte Donald Trump

Facebook a anunţat, joi, că decizia sa de suspendare definitivă a contului fostului preşedinte Donald Trump va fi analizată de un organism nou, creat recent, Consiliul de Supraveghere, transmite CNBC.

Organismul independent va evalua decizia de suspendare a contului lui Trump şi va lua o decizie cu caracter obligatoriu, dacă acesta trebuie sau nu reactivat.

Până la luarea unei decizii, contul lui Trump va rămâne suspendat, a anunţat compania într-o postare pe blog.

Consiliul va începe să accepte comentarii publice referitoare la caz săptămâna viitoare, a anunţat aceasta într-un tweet. Consiliul va avea la dispoziţie 90 de zile pentru a lua o decizie, dar membrii acestuia s-au angajat să analizeze cât mai repede, a declarat un purtător de cuvânt, pentru CNBC.

Decizia Consiliului de Supraveghere nu poate fi respinsă de directorul general Mark Zuckerberg sau de către alţi directori.