Joe Biden, decizie drastică în prima zi de preşedinţie. Toate persoanele care ajung în SUA cu avionul vor intra automat în carantină

Preşedintele american Joe Biden a anunţat joi că o orice persoană care ajunge cu avionul în Statele Unite va fi obligată de acum înainte să intre în carantină.

21 ian. 2021, 23:20
Joe Biden, decizie drastică în prima zi de preşedinţie. Toate persoanele care ajung în SUA cu avionul vor intra automat în carantină

Prezentând planul său de luptă împotriva COVID-19, Joe Biden a anunţat, de asemenea, că pasagerii vor trebui să prezinte un test negativ, după cum relatează Deutsche Welle.

Întrebat despre obiectivul său afişat de 100 de milioane de vaccinări în 100 de zile este ambiţios, el a reacţionat ferm: „Când l-am anunţat, toţi aţi spus că nu va fi posibil. Haide, nu vorbiţi serios!”.

Citeşte şi Coperta revistei TIME, în prima zi de mandat a lui Joe Biden. Dezastrul găsit de noul preşedinte în Biroul Oval, într-o reprezentare artistică FOTO

Noul lider de la Casa Albă a luat această decizie, ca toate persoanele care vor sosi în SUA cu avionul să intre în carantină, în ziua în care bilanţul morţilor din cauza Covid-19 în Statele Unite l-a depăşit pe cel al militarilor americani ucişi în al Doilea Război Mondial, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Prima putere mondială înregistrează 405.400 de morţi din cauza covid-19 de la începutul epidemiei – mai mulţi decât numărul americanilor morţi în luptă şi în afara luptei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – 405.399, potrivit Departamentului Veteranilor.

Bilanţul epidemiei în America l-a depăşit la sfârşitul lui aprilie pe cel al americanilor ucişi în cei 20 de ani ai Războiului din Vietnam, un prag foarte puternic din punct de vedere simbolic, în contextul în care acest conflict rămâne unul dintre cele mai mari traumatisme trăite de americani în secolul XX.

Statele Unite sunt, potrivit bilanţurilor oficiale, de departe cea mai îndoliată naţiune ca valoare absolută, însă alte ţări înregistrează mai mulţi morţi raportat la populaţia lor, precum Italia, Regatul Unit sau Belgia.

În urma unui prim val, în primăvară, care nu s-a încheiat cu adevărat şi care se concentrează în regiunea New Yorkului, iar apoi în urma unei intensificări în această vară în sudul ţării, prima economie a lumii se confruntă din toamnă cu o intensificare a epidemiei pe întregul teritoriu, pe care nu reuşeşte să o controleze.

Aproximativ 122.000 de oameni sunt spitalizaţi în prezent din cauza covid-19, potrivit Covid Tracking Project, care analizează zilnic datele din întreaga ţară.

În total, peste 24,4 milioane de persoane au luat virusul pe teritoriul american. Însă bilanţul este subestimat, din cauza lipsei testelor la începutul pandemiei.