Anton Netolitzchi, legenda baschetului românesc, a murit din cauza Covid-19. Acum patru luni a decedat şi fratele său, de aceeaşi boală

Anton Netolitzchi, fostul mare baschetbalist asl României, a încetat din viaţă, la vârsta de 63 de ani, din cauza Covid-19, au anunţat, miercuri, CSA Steaua şi Federaţia Română de Baschet.

17 mart. 2021, 16:19
Anton Netolitzchi, legenda baschetului românesc, a murit din cauza Covid-19. Acum patru luni a decedat şi fratele său, de aceeaşi boală
Anton Netolitzchi a murit din cauza Covid-19

Anton Netolitzchi a murit din cauza Covid-19. Acesta se afla intubat în stare gravă în același salon ATI de la Spitalul Colentina în care a fost internat şi fratele său. Pe 29 noiembrie 2020, antrenorul de baschet Valeriu Netolitzchi deceda în urma infecției cu noul coronavirus. Internat la Spitalul Colentina, medicii de la Terapie Intensivă au luptat o săptămână pentru a-i salva viața dar din păcate nu s-a mai putut face nimic.

Anton Netolitzchi a murit din cauza Covid-19

“Federaţia Română de Baschet anunţă cu multă tristeţe şi profund regret trecerea în nefiinţă a fostului mare internaţional Anton Netolitzchi. În vârstă de numai 63 de ani, cel mai titrat jucător al CSA Steaua Bucuresti s-a stins din viata, astăzi, la secţia ATI a Spitalului Colentina, după o lungă şi grea suferinţă cauzată de virusul Sars-Cov-2, la numai patru luni de la decesul fratelui sau Valerian Netolitzchi!”, este anunţul FR Baschet.

Valerian Netolitzchi, antrenor de baschet, răpus de Covid-19

O legendă a baschetului românesc

Anton Netolitzchi

a fost unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria baschetului românesc. A început să practice acest sport la vârsta de 10 ani, iar în 1977 a ajuns la Steaua Bucureşti, singura echipă pentru care a evoluat în toată cariera, până în 1993. Născut la 6 martie 1958, Anton Netolitzchi a avut 130 de selecţii în naţionala de baschet a României. A cucerit 11 titluri de campoin naţional cu echipa Steaua Bucureşti, primul în 1978, ultimul în 1991, iar în 1993 a câştigat şi Cupa României. A participat cu echipa naţională de seniori la 4 ediţii ale Campionatelor Europene şi ale Cupei Balcanice inter-ţări. După retragere, a fost antrenor în cadrul secţiei de baschet, a echipei roş-albastre, atât la seniori, cât şi la tineret, ocupând această funcţie până la începutul anilor 2000.