Valerian Netolitzchi, antrenor de baschet, răpus de Covid-19

Fostul antrenor de baschet Valerian Netolitzchi a murit la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din cauza Covid-19.

30 nov. 2020, 19:55
Valerian Netolitzchi, antrenor de baschet, răpus de Covid-19

Valerian Netolitzchi, fostul antrenor de baschet, a decedat, luni, la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, din cauza infecţiei cu noul coronavirus, informează Federaţia Română de Baschet.

În ciuda eforturilor depuse de medicii de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş în ultima săptămănă, Valerian Netolitzchi s-a stins din viaţă în urma cu câteva ore, a notat FR Baschet pe pagina de Facebook.

Fratele legendarului stelist Anton Netolitzchi, Valerian s-a dedicat după studenţie tainelor antrenoratului, fiind mai bine de trei decenii tehnician la echipele juvenile ale Clubului Sportiv Şcolar Steaua Bucureşti. A fost cooptat şi în staff-urile tehnice ale naţionalelor masculine U16 şi U20 ale României, iar cu echipa de club a participat la numeroase turnee finale ale Campionatului Naţional, promovând la naţională mai mulţi jucători talentaţi. În 2012 a pus şi bazele clubului privat Neto Basketball Team Bucureşti.

Doliu în lumea fotbalului. A murit fostul internaţional Viorel Turcu

La nivel de seniori, după reînfiinţarea secţiei de baschet a CSA Steaua, a făcut parte din staff-ul tehnic al echipei divizionare alături de legendarul Costel Cernat (2008-2009) şi ulterior alături de Teo Cizmic (2010).

Absolvent al IEFS înainte de 1989 şi cu masterat în educaţie fizică şi sport la Universitatea Spiru Haret în 2014, Valerian Netolitzchi a fost şi membru al Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional, dar şi director-adjunct al Clubului Sportiv Şcolar nr. 6 Bucureşti.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 3.826 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 138 de persoane au decedat. 1.251 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

”Până astăzi, 30 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 475.362 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 353.188 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 3.826 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, transmit autorităţile.

Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti – 522, urmat de Constanţa – 335, Argeş – 266, Iaşi – 243.