Antonescu: Alianţa electorală USD pentru alegerile europarlamentare nu este o surpriză

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că alianţa USD pentru alegerile europarlamentare nu este o surpriză, relatează Agerpres.

RomaniaTV.net
10 feb. 2014, 15:39
Antonescu: Alianţa electorală USD pentru alegerile europarlamentare nu este o surpriză

‘Că vom merge pe liste separate se ştia demult. Uniunea sau alianţa electorală pentru alegerile europarlamentare constituită astăzi nu este nicio surpriză. Din punctul meu de vedere este un lucru normal, un lucru anticipat, este o alianţă formată din aliaţi ai noştri şi urez succes la europarlamentare. (…) Noi vom candida la alegerile europarlamentare sub sigla PNL. Nu e niciun fel de confuzie în această privinţă şi asta ne interesează pe noi’, a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, cel al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul PC, Daniel Constantin, au semnat luni protocolul alianţei electorale Uniunea Social Democrată (USD) pentru alegerile europarlamentare.

‘Este o alianţă electorală care îşi propune fără niciun fel de teamă să câştige primul loc în încrederea electoratului român în confruntarea pe care o vom avea pe 25 mai, să dovedească capacitatea de a lucra împreună atât în structurile europene, în structurile naţionale, guvernamentale, parlamentare şi locale. Vreau să-i mulţumesc şi primarului general Sorin Oprescu, care este astăzi invitatul Uniunii Social Democrate la acest moment special şi nu ascund faptul că îmi place foarte mult atunci când reuşim să fim uniţi’, a declarat Ponta la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că această alianţă electorală care cuprinde trei dintre partidele USL are două dintre cele trei litere ale USL, dar îşi propune să aibă 100% mesajul, acţiunea şi obiectivele cu care din 2011 până acum s-au prezentat în faţa oamenilor în alegerile locale, în alegerile parlamentare şi cu care se vor prezenta şi în alegerile din 25 mai.

‘Vreau să îi rog pe toţi cei care vor merge la Bruxelles, la Strasbourg ca România să fie mai bine reprezentată în Parlamentul European, că România este o ţară încă mult subevaluată şi faţă de care există foarte multe prejudecăţi şi sunt convins că, aşa cum am reuşit în România să câştigăm toate bătăliile electorale, la fel o vom face şi în Parlamentul European’, a susţinut premierul.

Partidul Naţional Liberal, care face parte din USL, va candida pe liste separate în alegerile europarlamentare din 25 mai, conform unei înţelegeri anterioare cu social-democraţii.