Antonescu: Am propus demiterea şefului STS. Fota s-a opus, decizia a fost blocată VIDEO

Crin Antonescu a solicitat joi demiterea şefului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale , Marcel Opriş, în urma scandalului legat de prezenţa unei linii telefonice speciale în sediul de campanie a lui Traian Băsescu. Conform lui Antonescu, o decizie în CSAT nu a putut fi luată deoarece consilierul preşedintelui suspendat s-a opus, iar deciziile în cadrul Consiliului se iau în unanimitate. 

RomaniaTV.net
19 iul. 2012, 18:51
Antonescu: Am propus demiterea şefului STS. Fota s-a opus, decizia a fost blocată VIDEO

Președintele interimar Crin Antonescu a declarat joi că a propus în CSAT eliberarea din funcție al directorului STS, Marcel Opriș, dar că o deczie în acest sens nu a putut fi luată întrucât Iulian Fota, consilierul prezidenţial numit de Traian Băsescu, s-a opus.

Antonescu a precizat că este interesat de legalitatea prezenţei telefonului STS în biroul preşedintelui suspendat, explicând că totul putea fi rezolvat printr-un „gentlemen’s agreement”: „Din punctul meu de vedere, personal, politic, electoral, Traian Băsescu poate avea toate telefoanele din lume, pe mine mă interesează, însă, pentru că sunt responsabil în bună măsură, să fim în interiorul prevederilor legale. Asta i-am spus şi domnului general Opriş, asta am spus şi public. Nu am nici un fel de problemă, dacă lucrurile ar ţine de un gentlemen’s agreement, de o înţelegere civilizată. Suntem, însă, în faţa unei probleme care a căpătat o amploare publică şi căreia trebuie să-i dăm un răspuns, fie această instalare a unor echipamente speciale, la o persoană care nu mai este, pe această durată cel puţin, preşedintele în exerciţiu al României şi într-o clădire privată, un sediu de campanie, are undeva o acoperire legală, clară explicită, atunci este în ordine. Aş fi bucuros să închidem acest subiect. Dacă, însă, nu avem o astfel de prevedere legală, atunci trebuie să găsim o altă soluţie”, a declarat Crin Antonescu la Antena 3.

Antonescu a declarat că directorul STS nu a putut fi sancţionat deoarece propunerea sa a fost respinsă de către consilierul lui Traian Băsescu, Iulian Fota:

„După opinia pe care eu mi-am putut-o forma, în legătură cu toate legile şi regulamentele consultate, această instalare este în afara legii. Nu are acoperire legală. Eu am făcut astăzi (joi, n.r.) în CSAT propunerea eliberării din funcţie, revocării din funcţie a domnului Opriş. Deciziile CSAT se iau prin consens, deci cu toate voturile, toţi membrii au votat această propunere. Domnul consilier prezidenţial al domnului Băsescu, Iulian Fota, care altfel este în concediu, s-a prezentat la şedinţă şi s-a opus. În felul acesta, nu am putut lua încă o decizie”.