Antonescu: Am terminat cu Ioan Rus. Se mai poate discuta cu el la GARAJ

Preşedintele interimar Crin Antonescu l-a atacat, miercuri seară, din nou pe fostul ministru de Interne, Ioan Rus. "Am terminat cu domnul Rus. Înţeleg că se mai poate discuta despre domnul Rus la garaj, cu mine nu", a spus preşedintele interimar. De asemenea, el a făcut mai multe precizări despre referendum, dar a dezminţit şi informaţiile potrivit cărora s-ar întâlni cu jucătorii echipei FC Barcelona, la Palatul Cotroceni.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 13:58
Antonescu: Am terminat cu Ioan Rus. Se mai poate discuta cu el la GARAJ

ROMÂNIATV.NET vă prezintă cele mai importante declaraţii ale preşedintelui interimar Crin Antonescu.

„Felicit Guvernul României, cu precădere pe prim ministrul Ponta şi mai mulţi miniştri, pentru faptul că în negocierile din această rundă cu FMI lucrurile merg foarte bine. În întâlnirea de ieri cu Fondul, am spus oaspeţilor două lucruri importante: am subliniat că interlocutorul şi partenerul de tratative este Guvernul în frunte cu primul ministru şi că, în ciuda crizei politice, avem un Guvern stabil, legitim, responsabil, care nu a schimbat cu nimic angajamentele pe care le-a avut cu FMI. Iată de ce salut faptul că discuţiile între Fond şi Guvern au reliefat trei lucruri: că guvernul României este în parametrii în care l-a angajat. Salut faptul că Guvernul a consimţit respectarea unui angajament făcut de cetăţenii României: a doua tranşă a creşterii salariilor bugetarilor. Salut faptul că Guvernul se ţine de cuvânt”.

„Domnul prim ministru Victor Ponta este ministru interimar al Justiţiei, se cunoaşte propunerea referitoare la doamna Pivniceru, cu care sunt de acord. Precizez că numai după ce se va reuni CSM va putea fi făcută această numire. Cred că ea este un om nimerit pentru a da credibilitate unui minister care are multe probleme de lămurit şi care are probleme cu credibilitatea„.

„Eu dau, pentru opinia publică, pentru că este necesar să înţeleagă foarte bine despre ce vorbim, eu dau nişte citate din lege şi din hotărârile Curţii. Cvorumul pentru referendum se stabileşte strict prin raportarea la listele electorale permanente. Listele electorale permanente cuprind doar alegătorii cu domiciliul în România. Toţi cetăţenii români au drept de vot. Nimeni nu a pus niciodată acest lucru în discuţie, e un drept fundamental, constituţional. Cine are cetăţenie română, indiferent unde s-ar afla, are drept de vot. Dar asta e altceva decât listele electorale permanente. Acestea se întocmesc pe localităţi şi cuprind cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea unde au fost întocmite. Legea ne spune clar cine este pe listele electorale permanente”.

„Am terminat cu domnul Rus. Înţeleg că se mai poate discuta despre domnul Rus la garaj, cu mine nu”.

„În listele electorale suplimentare vor fi trecuţi cetăţenii români cu reşedinţa în străinătate”.

„CCR reţine prevederile legale invocate şi subliniază în motivarea sa că alegătorii din străinătate, deşi au drept de vot, nu se includ pe listele electorale permanente, fiind pe cele suplimentare„.

„Fac tot ce pot pentru a nu tulbura liniştea CCR, în frunte cu conducătorul ei. Am afirmat public că e de datoria mea să protejez libertatea, relaxarea, independenţa judecătorilor în faţa acestei decizii importante, pe care o voi respecta, indiferent care va fi ea, nu voi comenta„.

Pentru mine este important ce face guvernul, nu cum face el. Asta e treaba lui. Cred că guvernul are oameni cu experienţă, cu înţelepciune şi cu agerime”.

„Faptul că mă întâlnesc cu jucătorii de la FC Barcelona este o diversiune. Nu e nimic adevărat. Cunosc suficient de mult despre fotbal, credeţi-mă, încât să ştiu care este programul, calendarul şi obiceiurile unor super echipe ca Barcelona, care au timpul drămuit. Cred că e un lucru clar pentru oricine că la Palatul Cotroceni, sediul prezidenţiei române, sunt primiţi doar sportivi români, în cadrul unor ceremonii. Ei nu îmi aduc aminte vreun precendent. E o altă diversiune, care nu are niciun fel de urmă de adevăr. Singurul lucru adevărat este că mă voi duce la meci, ca să asist. Credeţi că e treaba mea să mă întâlnesc cu jucători?”