Antonescu, ATAC la Klaus Iohannis: Este un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a lansat un atac dur la adresa președintelui ales Klaus Iohannis, cu două zile înaintea şedinţei PNL în care se va alege preşedintele interimar al partidului. Antonescu a spus la Gndul că el îl cunoaște mai bine pe Klaus Iohannis, despre care spune că "este un om care vorbește puțin și gândește cât vorbește".

RomaniaTV.net
16 dec. 2014, 16:54
Antonescu, ATAC la Klaus Iohannis: Este un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte

Întrebat dacă regretă faptul că nu a intrat în cursa pentru Cotroceni, Crin Antonescu a răspuns scurt: „nu”.

„Am ezitat să răspund „nu”, pentru că, bineînţeles, confruntat cu ipoteza de posibil candidat, m-am gândit. Am candidat în 2009 la preşedinţie şi o candidatură pe care am luat-o în serios şi cred că a fost o candidatură semnificativă, care a aruncat nişte germeni pentru lucruri care aveau să se dezvolte mai târziu. Eram gata s-o fac şi în 2012, în ciuda tuturor lucrurilor pe care simţeam că e din ce în ce mai greu să le mai suport, e foarte …e multă ură, prostie, ignoranţă, impostură în viaţa politică românească, ea fiind adusă nu doar de politicieni, dar şi de numeroşi jurnalişti, comentatori, intermediari. Nu mă victimizez, cine face politică trebuie să reziste la lucrurile acestea. Am comparat cândva politica cu un serviciu de salubritate. La un moment dat ai opţiunea să spui nu. Am construit un proiect cât am putut. Alegerile s-au terminat aşa cum s-au terminat. Dacă Victor Ponta ar fi câştigat, aş fi regretat complet că nu am candidat. Având în vedere că această variantă, Klaus Iohannis, a generat ceea ce puţină lume aştepta şi, mărtusisesc, nu eu nu mai aşteptam o asemenea ripostă la toate lucrurile pe care PSD şi Ponta au înţeles să le facă şi după formarea USL. Aşa, nu regret pentru că lucrurile merg spre un făgaş natural şi, din privinţa asta, merg bine”, a spus Crin Antonescu.

Fostul lider PNL a mai spus că „privesc cu strângere de inimă ce se întâmplă acum, după 16 noiembrie în spatele unui om, despre care puţini ştim puţine lucruri. Eu ştiu mai multe decât alţii, cei mai mulţi oameni nu ştiu. Şi cei mai mulţi oameni au dreptul la speranţă. Dar dacă această speranţă, pusă doar într-un singur om, care are mijloace limitate, nu e circumscrisă într-un orizont rezonabil, ea e o speranţă nesăbuită şi nedreaptă. Klaus Iohannis nu va putea şi niciun preşedinte al României nu va putea rezolva toate problemele societăţii româneşti. Poate că ştiu şi chiar asta ştiu că este un om care vorbeşte puţin, dar gândeşte cât vorbeşte„, a declarat Crin Antonescu.

Antonescu a completat că atunci „când am spus că ştiu mai multe despre el decât majoritatea oamenilor, ştiu că se poate avea încredere în acest om, dar când vorbim despre dificila misiune, în această privinţă nu ştiu. Dacă ne vom aştepta ca Iohannis să rezolve toate problemele, este o aberaţie. Dacă societatea românească va aştepta la rândul ei să rezolve Iohannis toate treburile se va rezolva rău”.