Antonescu, către Ponta: Nu aveţi niciun şef, domnule prim-ministru. Sunteţi sub domnia legii

Liderul PNL, Crin Antonescu,  i-a spus premierului desemnat Victor Ponta, în discursul său la şedinţa plenului reunit, că nu are "niciun şef" şi că, dacă mai apare vreun preşedinte care să pretindă asta, să nu îl bage în seamă.

21 dec. 2012, 16:01
Antonescu, către Ponta: Nu aveţi niciun şef, domnule prim-ministru. Sunteţi sub domnia legii

Nu aveţi niciun şef, dacă mai apare cumva vreun preşedinte care să pretindă asta, nu îl băgaţi în seamă. Sunteţi sub domnia legii şi a Constituţiei şi controlul celor care astăzi vă vor investi, adică parlamentarii”, a spus Antonescu.

El i-a spus premierului că dispune de cea mai mare majoritate parlamentară de după 1992 şi l-a asigurat că aceasta îi va oferi „tot sprijinul pe toate planurile”, iar toate punctele programului de guvernare sunt asumate şi de PNL şi de miniştrii liberali.

Antonescu a adăugat că această majoritate va exercita şi un control parlamentar autentic. „Aveţi cea mai puternică majoritate din România după 1992 ca majoritate izvorâtă direct şi legitim din votul cetăţenilor. Vă asigur de tot sprijinul, de loialitatea şi efortul nostru pe toate planurile, alături de dumneavoastră, până la capăt pentru România puternică. Veţi avea şi ceva imperios necesar, ca şi colegii din Guvern, veţi avea parte de exigenţa unui control parlamentar autentic în primul rând din partea propriei majorităţi. Ştiu că nu vă îndoiţi de asta şi vă mulţumesc!„, a spus liderul PNL.

El a arătat că atât Parlamentul, cât şi Guvernul sunt mari numeric, însă este necesar ca ambele instituţii să fie puternice, iar experienţa ultimilor trei ani a arătat că un guvern care îşi anexează majoritatea parlamentară sau Parlamentul nu este de fapt puternic.

Suntem un Parlament neobişnuit de mare numeric, avem un Guvern neobişnuit de mare numeric. Este un lucru esenţial pentru democraţia românească să fim un Parlament nu doar mare, ci şi puternic, să fiţi un Guvern nu doar mare, ci şi puternic. Un Parlament puternic nu e doar o majoritate consistentă”, a spus Crin Antonescu, preşedintele Senatului.

De asemenea, el a cerut atât Guvernului, cât şi colegilor din majoritate, să fie respectată opoziţia, ca instituţie democratică.

Liderul PNL a ţinut să salute şi deschiderea lui Ponta pentru politicile de dezvoltare economică susţinute de liberali, ca reprezentanţi ai dreptei.

„Salut excepţionala deschidere a unui prim-ministru social-democrat asupra faptului că economia nu se poate dezvolta cu lozinci. (…) Statul nu poate crea locuri de muncă. Locurile de muncă, acelea care contează şi aduc bani şi nu consumă bani de la buget, sunt cele create de economia reală. Avem obligaţia promovării unor politici care să favorizeze această economie reală”, a mai spus Antonescu.