Antonescu: Cerem demisia lui Ponta din funcţia de premier. Transformă USL în PSD-ul anilor 2000

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că PNL va cere demisia premierului Victor Ponta întrucât el a obţinut această funcţie datorită USL, din care făceau parte şi liberalii.

RomaniaTV.net
25 feb. 2014, 21:37
Antonescu: Cerem demisia lui Ponta din funcţia de premier. Transformă USL în PSD-ul anilor 2000

Demisia lui Ponta este una din cerinţele incluse în programul lui Crin Antonescu, prezentat în faţa Delegaţiei PNL, care s-a întrunit marţi seară.

„A doua decizie e de a cere demisia domnlui Ponta din funcţia de premier. A primit mandatul în fruntea unui guvern al USL, din care şi noi făceam parte, în urma unui vot al cetăţenilor României. Reacţia uzuală trebuie să fie demisia domnului Ponta. După această demisie urmează consultări. Domnul Ponta ar avea prima şansă să obţină un nou mandat dacă ar avea majoritatea, nu contestăm acest fapt. Dar probabil că domnul Ponta nu va demisiona, ne-a anunţat public acest lucru. Dacă nu o va face, PNL va trece în opoziţie. Nu am dezertat, suntem gata să participăm la orice formulă de guvernare, nu fugim de acestă responsabilitate, dar nu mai putem cauţiona un guvern care a încălcat, prin persoana premierului, înţelegerile politice” a spus Antonescu.

De asemenea, Antonescu a ţinut să sublinieze că unul din motivele ruperii USL este faptul că Ponta transformă Uniunea în PSD-ul anilor 2000.

„Tuturor alegătorilor le cer iertare pentru că nu s-a putut duce la capăt un proiect politic în care am investit foarte mult, în care am crezut foarte mult, deşi el era de la început un proiect foarte ambiţios. Nu regret că un guvern se rupe, nu regret că PNL se vede din nou în opoziţie, deşi e nedrept. Dar nu acest lucru e grav, dar e păcat că o asemenea construcţie politică. Dacă PSD şi Victor Ponta şi-ar fi respectat angajamentele de fond când am făcut alianţa, România ar fi avut şansa unei construcţii durabile şi stabile pentru cel puţin patru ani. S-a ratat o şansă mare. Dar am fost puşi în situaţia de a face nişte compromisuri uriaşe şi nu am putut să stăm să vedem că Ponta transformă USL în PSD-ul anilor 2000”, a mai afirmat Antonescu.