Antonescu: Chiţoiu a fost între ciocan şi nicovală. Ca vicepremier probabil a eşuat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că fostul vicepremier Daniel Chiţoiu s-a aflat în această funcţie 'între ciocan şi nicovală' şi că trebuia să răspundă atât "presiunilor" premierului, cât şi "imperativelor de partid".

RomaniaTV.net
19 mai 2014, 09:15
Antonescu: Chiţoiu a fost între ciocan şi nicovală. Ca vicepremier probabil a eşuat

Chiţoiu a fost între (…) ciocan şi nicovală. Domnul Chiţoiu poate avea insuficientă experienţă politică. El era un vechi membru al partidului, dar politică propriu-zis la vârf nu făcuse. Avea o lungă experienţă administrativă, fusese un om de sistem, lucrase toată viaţa în zona Ministerului de Finanţe, unde există o anumită cultură ierarhică. (…) Chiţoiu, ca ministru de Finanţe a făcut eforturile de a respecta şi programul de guvernare, şi presiunile prim-ministrului, şi imperativele de partid. (…) Ca vicepremier probabil a eşuat, dar deja asta poate că e vina noastră la partid că nu am găsit o altă formulă”, a spus Antonescu la B1 TV, citat de Agerpres.

CITEŞTE ŞI Chiţoiu nu va fi exclus din PNL şi nici sancţionat, spune Antonescu

El a arătat că „poate” şi PNL ar fi trebuit să găsească „o formulă mai bună”.

„Este greu să găseşti o formulă în care alt ministru să fie vicepremier când tu ai ministrul Finanţelor”, a adăugat, însă, Antonescu.