Antonescu: Comparaţia lui Ponta între baroni PSD şi martirii din 1989, dovadă de neruşinare pesedistă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, marţi, că declaraţiile premierului Victor Ponta, care a făcut o paralelă între represiunea din timpul revoluţiei din 1989 şi situaţia actuală, în contextul în care sunt cercetaţi mai mulţi aleşi locali şi preşedinţi de consilii judeţene ai PSD, reprezintă "o dovadă nebănuită de neruşinare pesedistă".
Romania TV
08 apr. 2014, 16:29
Antonescu: Comparaţia lui Ponta între baroni PSD şi martirii din 1989, dovadă de neruşinare pesedistă

„Faptul că domnul Ponta se solidarizează cu colegii cercetaţi e problema domniei sale, faptul că a ajuns să compare aceşti oameni – domnul Duicu, domnul Mazăre, alţi domni – cu martirii Revoluţiei din decembrie 1989, cu tinerii care au ieşit în stradă şi şi-au pierdut viaţa atunci, e o dovadă proaspătă, nebănuită, de neruşinare pesedistă. Cum pot fi comparaţi tinerii care şi-au dat viaţa în 1989 pentru libertate, pentru a scăpa de tot ceea ce au însemnat structurile comunismului, cu oameni care, vinovaţi sau nevinovaţi, nu e treaba mea să spun, cercetaţi sau necercetaţi, reprezintă astăzi, prin cea mai mare parte a mentalităţii şi acţiunilor lor politice, tocmai prelungirea sistemului comunist”, a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului, citat de Agerpres.

El a precizat că nu comentează acţiunile DNA şi nici declaraţiile celor cercetaţi, apreciind că aceştia „e normal să se apere”, dar a arătat că declaraţiile lui Victor Ponta sunt ‘cu totul şi cu totul inacceptabile şi într-un stat de drept şi într-un stat care are istoria recentă a României’.

Liderul PNL a caracterizat drept inacceptabil şi faptul că Victor Ponta consideră că cei cercetaţi se află în această situaţie din cauză că au obţinut rezultate bune la alegeri.

„Şi noi am avut oameni cercetaţi din PNL, unii foarte importanţi, care execută pedepse în închisori în acest moment, oameni care au obţinut şi ei rezultate foarte bune în diverse ocazii. Am avut şi noi şi am exprimat îndoieli faţă de anumite momente şi din cursul cercetării şi le-am apărat prezumţia de nevinovăţie până când s-a dat o sentinţă definitivă. Niciodată, însă, nu am făcut o legătură între o cercetare judiciară şi rezultatele electorale”, a argumentat preşedintele liberal.

Antonescu a exprimat opinia că PSD şi primul ministru Victor Ponta nu sunt interesaţi de situaţia României în contextul internaţional şi nici de onorarea promisiunilor electorale.

„Aceste declaraţii ale domnului Ponta (…) ne arată foarte clar care e proiectul PSD pentru această ţară. E un proiect în care nu PSD face ceva pentru această ţară, ci această ţară urmează să fie pusă să (…) execute ordinele PSD, să fie poligonul, terenul de încercare pe care acest partid, pe care nu-l incriminez nicidecum în întregime (…) înţelege să o practice într-o ţară pe care o consideră (…) feuda lor”, a conchis Antonescu.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'