Antonescu: Comparaţia lui Tokes între Ţinutul Secuiesc şi Crimeea, scandaloasă şi alarmantă

Președintele PNL, Crin Antonescu, a calificat marți drept "scandaloase și alarmante" afirmațiile europarlamentarului Laszlo Tokes, care a comparat situația din Crimeea cu cea din Ținutul Secuiesc.

11 mart. 2014, 15:33
Antonescu: Comparaţia lui Tokes între Ţinutul Secuiesc şi Crimeea, scandaloasă şi alarmantă

„Este scandalos și este alarmant și cred că este o întrebare foarte bună pe care să i-o puneți domnului președinte Băsescu, domnului fost președinte al PDL, Emil Boc, domnului Stolojan, domnului Marian Jean Marinescu, doamnei Macovei, celor care în Parlamentul European au cauționat susținerea pe familie politică și chiar promovarea domnului Tokes”, a afirmat Antonescu.

Eurodeputatul Laszlo Tokes, din grupul PPE, se referea luni la manifestațiile de la Târgu Mureș ca fiind „o demonstrație împotriva politicii de asimilare duse de guvernul din România”.

„Această populație, secuii din România, începe să devină o minoritate pe propriul teritoriu, ca și cei care trăiesc în Crimeea acum”, a afirmat Tokes. Eurodeputatul a cerut României, PE și celorlalte instituțiilor europene să ajute această minoritate să obțină autonomia.

Kelemen Hunor: Eu nu sunt de acord să vină oamenii din Ungaria să protesteze la noi VIDEO