Antonescu: Cum îşi dă Pivniceru demisia de la Justiţie ar trebui să o facă şi Daniel Morar

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că după modelul ministrului Justiţiei Mona Pivniceru, care îşi va da demisia din funcţie ca urmare a numirii într-un post de judecător la Curtea Contituţională, şi Daniel Morar ar trebui să demisioneze de la şefia Parchetului.

RomaniaTV.net
26 mart. 2013, 14:45
Antonescu: Cum îşi dă Pivniceru demisia de la Justiţie ar trebui să o facă şi Daniel Morar

E posibil chiar mâine (miercuri – n.r.), din câte am înţeles dintr-o discuţie pe care am purtat-o şi cu domnia sa şi cu premierul, să se retragă, să demisioneze din Ministerul Justiţiei, ceea ce mă gândesc acum, apropo, ar putea face şi domnul Daniel Morar odată desemnat judecător la Curtea Constituţională, din funcţia de prim-procuror adjunct”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că decizia Monei Pivniceru de a se retrage de la Justiţie arată „o anumită viziune în ceea ce înseamnă ţinuta şi principiile acestor posturi”.

În ceea ce priveşte preluarea interimatului la Ministerul Justiţiei de către premier, liderul PNL a menţionat că pe acesta îl recomandă „experienţa”, însă interimatul ar trebui să fie cât mai scurt.

Mona Pivniceru şi Daniel Morar au fost numiţi judecători la Curtea Constituţională, pe locurile unor judecători ale căror mandate expiră în luna iunie.

Luni, Daniel Morar a fost numit de către preşedintele Traian Băsescu în funcţia de judecător la CC, pentru un mandat de 9 ani.

Marţi, Mona Pivniceru, propusă de PNL, a fost numită judecător la Curtea Constituţională în urma votului dat de plenul Senatului.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a prelungit cu şase luni mandatul lui Daniel Morar de prim-adjunct al procurorului general al României, care ar urma să expire la 2 aprilie. Decizia a fost luată luni, în şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM, la care s-a discutat detaşarea lui Morar de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă ICCJ.