Antonescu: Dacă Iohannis are mai mult ca mine în sondaje, mergem pe el la prezidenţiale

PNL va merge cu Iohannis la alegerile prezidenţiale 2014 dacă sondajele îl indică pe fostul primar al Sibiului drept favorit. Declaraţia a fost făcută de Crin Antonescu, la Adevărul. "Dacă ajungem în situaţia în care suntem pe pregătirea prezidenţialelor şi vedem că în intenţie de vot Iohannis are în mod clar mai mult ca mine, orice partid se gândeşte şi eu, primul, mă gândesc: să mergem pe cel care are mai multe şanse", a spus Crin Antonescu. 

RomaniaTV.net
12 mart. 2014, 14:18
Antonescu: Dacă Iohannis are mai mult ca mine în sondaje, mergem pe el la prezidenţiale

„Evident, dacă s-ar lua o decizie referitoare la candidatura lui Iohannis, aş respecta-o. Nici eu, nici Klaus Iohannis, nu confundăm ceea ce de un an de zile s-a practicat, şi anume scorul de încredere al cuiva cu intenţia de vot la prezidenţiale. Are una dintre cele mai mari cote de încredere, a sporit uşor, nu a fost afectată de conflictul prezenţei sale în Guvern, dar nu ştim care ar fi intenţia de vot pentru un Klaus Iohannis candidat la Preşedinţie. Nu are chestiunea asta în agendă. Nu e un om care să stea să aştepte: domnule, mă cheamă cineva să fiu candidat, să mă pună preşedintele Senatului? Nu e exclus, dar nu avem în plan aşa ceva. Orice s-ar întâmpla, e important cum merge partidul. Dă un examen inedit. A fost mereu un partid important, mare, mai ales prin blazon, dar bătălia în teren, de a intra în prima linie, de a se bate la titlu, n-a dat-o. PNL a câştigat alegeri în coaliţii, în CDR, în Alianţa DA, în USL”, a spus Antonescu despre alegerile prezidenţiale.

În opinia liderului PNL, Klaus Iohannis „e un semn de întărire, dar niciodată singur nu a făcut challenge pentru primul loc”.

„E un efort psihologic, dincolo de atacurile inamicilor noştri, e o bătălie şi în interiorul nostru. Mulţi nu cred că poţi să faci asta. Ce, unde candidează fiecare rămâne de văzut. Şi eu, şi Iohannis – nu ştiu dacă Iohannis plânge de felul lui – şi cu scamatorii din alea, să plângem unul cu altul, nu o să ne vedeţi. Dacă ajungem în situaţia în care suntem pe pregătirea prezidenţialelor şi vedem că în intenţie de vot Iohannis are în mod clar mai mult ca mine, orice partid se gândeşte şi eu, primul, mă gândesc: să mergem pe cel care are mai multe şanse. Nu e deloc scopul vieţii mele Preşedinţia cu orice preţ. Dacă era aşa, altfel ar fi decurs relaţiile cu PSD. Acum s-a terminat USL, dar de anul trecut am spus clar PSD că dacă dânşii înţeleg prin preşedinte unul cumine, nu au găsit omul”, a mai spus Antonescu.

„Fabulos ar fi să am de ales între Ponta şi Boc. Foarte greu. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar în unele privinţe, Ponta îmi pare din ce în ce mai mult un Boc foarte înalt. PSD are foarte multe defecte şi, fără îndoială, perioada următoare voi avea prilejul să mă dedic descrierii acestor defecte. Lăcomia distruge, e un partid care a distrus mult şi se va distruge pe sine din lăcomie. Jocul cu preşedinţia, mai greu, dar până la urmă, dacă se va reuşi asta, înseamnă că noi, liberalii, reuşim ce n-a reuşit nici Putin în Rusia – o finală între un fost liberal şi un liberal. Ar fi comic, ar fi ca la un duel în care unul vine pe cal, ce cal are şi el, iar în partea cealaltă ai ceva împăiat. Nu se va ajunge la aşa ceva. Electoratul  nostru este, totuşi, bun. Nu permite excese ecologiste, dilema Est-Vest. Am avut candidaţi mai buni, mai răi, dar au fost adevăraţi”, a declarat Crin Antonescu pentru Adevarul.