Antonescu: Dacă mă retrag din fruntea PNL nu înseamnă că renunţ şi la cursa prezidenţială

Crin Antonescu a declarat, marţi, că în situaţia în care se va retrage de la conducerea PNL ca urmare a unui scor la europarlamentare sub 20%, acest lucru nu va însemna în mod imediat retragerea sa şi din cursa pentru prezidenţiale.

RomaniaTV.net
08 apr. 2014, 19:38
Antonescu: Dacă mă retrag din fruntea PNL nu înseamnă că renunţ şi la cursa prezidenţială

„Nu, asta este altceva. Nu ştiu, atunci evident că în funcţie de rezultatul europarlamentarelor şi de semnificaţia acestor rezultate pentru reconfigurarea raportului de forţe se pot face calcule, se pot face planuri, se pot continua planuri sau se poate pune capăt unor planuri, dar nu are o legătură imediată”, a declarat Crin Antonescu, pentru Gândul, întrebat fiind dacă retragerea din fruntea PNL în cazul în care partidul obţine sub 20% la alegerile europarlamentare înseamnă şi retragerea din cursa prezidenţială.

De asemenea, Antonescu a fost întrebat dacă este o posibilă o rocadă între el şi Klaus Iohannis. „Asta este exclus (…) din simplul motiv că nici eu, nici Iohannis, nu suntem de lemn sau de plastic, în fine, din ce sunt piesele de şah. Rocada… ăia stau acolo, turnul, regele, stau. Pe ei îi pui. Iohannis a spus-o limpede, nu doreşte să candideze pentru Preşedinţia României. Eu nu sunt tentat de această posibilitate, cu toate că este una din poziţiile politice cu posibilităţile cele mai mari de creaţie, aia de prim-ministru”, a mai spus preşedintele PNL.

Antonescu a ţinut să menţioneze că o retragere din funcţia de preşedinte al PNL nu înseamnă şi retragerea din politică şi că ar fi „puţin probabil” să candideze din nou la şefia PNL în cazul în care va demisiona ca urmare a obţinerii unui scor slab la alegerile europarlamentare din 25 mai.

„E un lucru aşa de simplu, da, vorbim nu de retragerea din politică, ci de demisia din funcţia de preşedinte în raport cu un rezultat, că cineva la un moment dat trebuie să asume o răspundere într-un moment atât de… nu am făcut-o la alte alegeri, nu au făcut-o nici alţii.”, a afirmat preşedintele PNL.