Antonescu: Dan Mihalache a fost înlocuit pentru declaraţii NEPOTRIVITE

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că Dan Mihalache a fost schimbat din funcţie pentru "declaraţii nepotrivit" şi că decizia a fost luată, luni dimineaţă, în urma unei consultări între el şi premierul Victor Ponta.

RomaniaTV.net
13 nov. 2012, 11:36
Antonescu: Dan Mihalache a fost înlocuit pentru declaraţii NEPOTRIVITE

Antonescu a declarat că Dan Mihalache nu a fost înlocuit din cauza acuzaţiilor de incompatibilitate formulate de ANI

„Dl. Mihalache a fost înlocuit, în urmă unei consultări pe care am avut-o cu premierul, pentru declaraţii nepotrivite. Atenţie, nu declaraţii anti-amerciane, nu ştiu de unde a apărut acest termen. Sunt declaraţii nepotrivite. Într-adevăr, este inacceptabil ca un oficial al statului român să pună fie şi într-o declaraţie conjucturală la îndoială elemente fundamentele din politica externă a României. Parteneriatul României cu SUA este un pilon fundamental al politicii externe româneşti, un punct cardinal al acestei politici, cea mai importantă realizare a politicii externe, împreună cu faptul că suntem membri NATO şi UE. Dan Mihalache în calitatea sa oficială, a făcut o declaraţie nepotrivită, iar declaraţiile nepotrivite în politică când ai astfel de declaraţii se plătesc. Nu înseamnă că Dan Mihalache este anti-american, că a făcut declaraţii anti-americane. Această decizie nu are de-a face nici cu solicitările şi scrisorile domnului Traian Băsescu, nici cu acuzaţiile ANI de incompatibilitate”, a spus Antonescu.

Premierul Victor Ponta l-a demis marţi, pe secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache. Decizia lui Ponta vine după atacul dur al lui Dan Mihalache la adresa şefului ANI, pe care l-a numit „această jigodie frustrată”. „Dacă parteneriatul româno-american stă în Horia Georgescu, mai bine fără”, mai spunea liberalul.

Victor Ponta a declarat marţi că a decis încă de luni să îl schimbe din funcţie pe Dan Mihalache,secretarul general adjunct al Guvernului, iar măsura nu are legătură cu solicitarea lui Traian Băsescu de remaniere a Executivului.