Antonescu: De ce m-aş alia cu Băsescu? Propaganda lui Ponta e marfă contrafăcută şi de proastă calitate

Crin Antonescu a respins, într-o emisiune la România TV, faptul că ar avea interes să se apropie de Traian Băsescu şi de susţinătorii acestora afirmând că mai degrabă Victor Ponta ar avea de cîştigat dintr-o alianţă cu preşedintele, mai ales că are antecedente în privinţa colaborării cu acesta.

02 apr. 2014, 17:32
Antonescu: De ce m-aş alia cu Băsescu? Propaganda lui Ponta e marfă contrafăcută şi de proastă calitate

„Azi tema de campanie a PSD este următoarea: ‘La spartul târgului, am declarat un război atomic lui Traian Băsescu la care Crin Antonescu nu s-a înrolat.’ Adevărul este că atunci  era de luptat cu Traian Băsescu, la referendum sau după ce am câştigat 70% din mandatele parlamentare s-a făcut pactul de coabitare, când a fost vorba de numirea procurorilor-şefi, nu s-a luptat, s-a negociat”, a amintit preşedintele PNL.

Acesta a menţionat că PSD a fost primul partid care a făcut concesii de la poziţionarea anti-Băsescu. „Victor Ponta şi consilierul său, Mirel Palada, îmi explicau să lăsăm mai uşor lupta cu Traian Băsescu, că avem de guvernat, că avem de dat salarii. Acum ce mai e de luptat? Lupta cu jilţul? E un caraghioslâc”, a apreciat liberalul.

Antonescu susţine că PSD a început o campanie mediatică împotriva sa deoarece candidatul social-democrat la preşedinţie va avea o victorie certă dacă în turul II intră un candidat „băsist”, în timp ce înfruntarea cu candidatul liberal va fi mult mai dificilă.

„Tipul de propagandă al lui Victor Ponta este marfă multă, contrafăcută şi de proastă calitate. Victor Ponta mizează că oamenii nu au ţinere de minte şi nu au capacitatea de a raţiona. Eu mizez pe contrariu”, a spus liderul liberalilor. „De ce m-aş alia eu cu Traian Băsescu? În 2009, când Victor Ponta era coleg cuminţel de guvern cu Elena Udrea, noi eram singuri în opoziţie”, a amintit preşedintele PNL.

Crin Antonescu a exclus orice negociere cu Traian Băsescu în perspectiva alegerilor prezidenţiale. „Nu depind de Traian Băsescu nici la turul I, nici la turul II. Nu voi negocia cu el înte tururi. Sigur că voturile susţinătorilor săi sunt importante şi mi le doresc, dar îmi doresc şi voturile susţinătorilor PSD”, a precizat Antonescu.

„Domnul Băsescu doreşte să fie prim-ministru şi asta nu putem negocia, dl Băsescu doreşte să fie liderul dreptei din România şi asta nu o putem negocia, o poate negocia cu oricine, dar nu cu mine”, a mai spus Crin Antonescu.

„Susţinătorii sunt susţinători. Personajele, samsarii de voturi, fie ei şi politicieni importanţi ca dl Băsescu, sunt altceva şi nu am ce să negociez cu dl Băsescu, nici în turul al doilea. Cu dl Băsescu ar putea negocia, ceea ce nu-i vreo profeţie, dl Ponta, pentru că ar avea ce împărţi”, a precizat liderul PNL.

Antonescu a exclus ferm posibilitatea numiri lui Traian Băsescu în funcţia de prim ministru: „Eu nu candidez la Preşedinţia României ca după aceea să găsesc un subcontractor, să găsesc pe cineva, pe dl Băsescu sau altcineva, dl Ponta. Veţi vedea că, paradoxal, dincolo de culoarea discursului, dorinţele celor doi domni seamănă, ca să-i dau ţara cuiva în franciză. (…) Nu, nu se poate pune problema unei discuţii cu Traian Băsescu sau cu altcineva să-i dai ţara pe mână ca să o pună pe şine. Nu se pune problema nu numai de a nu lăsa ţara, dar nu se pune problema cu primul-ministru dl Băsescu, pentru că dl Băsescu nu are nici pe departe susţinerea politică pentru a putea pretinde aşa ceva”.