Antonescu: Decizia candidaturii lui Ponta la prezidenţiale a fost luată cu mult înainte de ruperea USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, duminică, la Ploieşti, că decizia privind candidatura premierului Victor Ponta la alegerile prezidenţiale este luată "mult înainte de ruperea USL", informează Agerpres.

RomaniaTV.net
27 apr. 2014, 17:56
Antonescu: Decizia candidaturii lui Ponta la prezidenţiale a fost luată cu mult înainte de ruperea USL

„După părerea mea, cei mai mulţi dintre cetăţenii României, că sunt simpatizaţi PSD, că antipatizează PSD-ul, că sunt indiferenţi, ştiu toţi că de mult această hotărâre este luată, de foarte multă vreme, mult înainte de ruperea Uniunii Social Liberale. Asistăm, acum, la un ritual de tip post-comunist pesedist, ritual în care poporul roagă partidul, partidul roagă pe domnul Ponta, domnul Ponta se duce şi cere voie la PC şi aşa mai departe”, a afirmat Antonescu într-o conferinţă de presă.

Acesta a arătat că este dreptul premierului de a candida, însă a catalogat intenţia acestuia drept „o altă formă de ipocrizie”.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat sâmbătă că va candida pentru Preşedinţie în cazul în care colegii săi din alianţa electorală PSD-UNPR-PC vor considera că el este cel mai potrivit, însă a adăugat că această decizie va fi luată după alegerile din 25 mai.

De asemenea, Victor Ponta a explicat că, prin discursul său din timpul evenimentului de lansare a candidaţilor alianţei electorale PSD-UNPR-PC pentru Parlamentul European, nu şi-a anunţat oficial candidatura la prezidenţiale, ci doar a prezentat motivele pentru care nu a considerat, nici în 2004 şi nici în 2009, că preşedintele Traian Băsescu este un „adevărat preşedinte al României”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a participat, duminică, la evenimentul de lansare a candidaţilor partidului la alegerile europarlamentare pentru zona Muntenia, care a avut loc la Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti.