Antonescu, despre apartamentul cumpărat: Casa nu e în Mihăileanu şi nu mi-am tras-o pe gratis

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări, că, împreună cu soţia sa, europarlamentarul PNL Adina Vălean, a achiziţionat un apartament "cu acte în regulă", respectând toate legile în vigoare din România, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
01 mart. 2012, 12:56
Antonescu, despre apartamentul cumpărat: Casa nu e în Mihăileanu şi nu mi-am tras-o pe gratis

„Eu cu soţia am achiziţionat un apartament cu acte în regulă, conform tuturor legilor în vigoare în România, cu un contract de vânzare-cumpărare, cu un preţ, cu nişte plăţi”, a spus Antonescu.

El a precizat că nu a pus acest subiect pe ordinea de zi a conferinţei nu pentru că ar fi dorit să evite o discuţie pe această temă, ci pentru că nu condideră că este un subiect.

Antonescu a precizat că, în opinia sa, averea unui demnitar este de interes public, că orice demers al unui jurnalist ghidat de acest principiu este legitim şi trebuie susţinut, iar deminitarul trebuie să fie foarte coperant în acest sens, dar a subliniat că ziaristul nu trebuie să mintă.

„Ziaristul, în demersul de a afla adevărul, nu trebuie să mintă. În momentul în care oferi informţii false, că deţin un imobil întreg, care costă milioane de Euro, că am minţit, că l-am ascuns, că nu l-am trecut în declaraţia de avere – astea sunt deja minciuni, pe care nu le comentez. Sunt ale tagmei dumneavostră”, le-a spus Antonescu ziariştilor.

El a precizat că până la 15 iunie, comunicată de ANI, această achiziţie va fi consemnată în declaraţia sa de avere, cât şi în cea a soţiei sale.

„Nu văd care e subiectul. Eu în casă nu am un elefant, ceea ce ar fi fost un subiect, nu am ucis un proprietar şi i-am ocupat casa, ceea ce, admit, ar fi fost un subiect, casa nu e în Mihăileanu şi nu mi-am tras-o pe gratis, ceea ce chiar şi asta ar fi putut fi un subiect”, a spus Antonescu.

Preşedintele PNL Crin Antonescu şi soţia sa, eurodeputatul Adina Vălean, s-au mutat în casă nouă. Şi nu orice casă, ci un penthouse dintr-un bloc situat în apropierea Lacului Herăstrău, scrie evz.ro.

Într-un clip postat recent pe Youtube, soţii Antonescu apar la geamul luxosului apartament. În acelaşi filmuleţ se văd şi maşinile celor doi, parcate la subsolul clădirii.

Se pare că familia Antonescu ar fi cumpărat acest apartament acum câteva luni, la preţul impresionant de 500.000 de euro. Interesant este că, până în acest moment, în declaraţiile de avere ale celor doi, nu apare luxoasa locuinţă.

Crin Antonescu şi soţia sa mai au însă timp să-şi actualizeze declaraţiile, până pe 15 iunie.